Serverslipp fra Dell, HP og IBM

Serverslipp fra Dell, HP og IBM

Kniver om å være mest energieffektive.

Intels nye Xeon-prosessorer har startet kampen om å tilby de mest energieffektive serverløsningene.

Dell lanserte nylig sin 11. generasjon av PowerEdge-servere, IBM står klar med fire nye servere mens HP har vist frem en stor ny ProLiant G6-familie.

Begge disse nye seriene er basert på neste generasjon av Intels Xeon 5500-prosessorer som også går under navnet Nehalem. Aktørene tar spesielt frem ytelse, administrasjonsmuligheter og virtualisering som viktige kjerneområder.

Ikke uventet hevder de begge å gi store energieffektive gevinster i forhold til tidligere modeller. Ifølge Dell er det den nye PowerEdge R710 som gir industriens beste ytelse per watt. HP forteller at deres G6 er de mest energieffektive x86-serverne i industrien.

ProLiant

De nye HP ProLiant G6-serverne er tilgjengelig 11 ulike modeller, og er den største ProLiant-lanseringen i selskapets historie. Flere energisparende tiltak er innført, og ved hjelp av 32 sensorer måles varmeaktiviteten på ulike steder i serverne.

Sensorene justerer dynamisk komponenter som vifter, minne og I/O for å optimalisere kjølingen og samtidig øke effektiviteten.

Kundene kan nå velge mellom fire strømforsyninger slik at de skal passe best mulig til deres spesifikke arbeidslast. HPs Dynamic Power Capping kan dessuten brukes til å dynamisk omfordele strøm- og kjølingsressurser i serverrommet.

Ved å finne strømkravene for hver server og så sette en grense basert på bruken, kan man bruke overflødig energi til å forbedre kapasiteten i datasenteret.


HP hadde nylig sin største ProLiant-lansering noensinne med 11 nye servere.

Med nye Xeon-prosessorer og nye HP Smart Array Modular Controllers skal de nye serverne ha en dobling av den totale ytelsen i forhold til tidligere generasjoner. G6 byr også på dobbelt så mye minne og lagringskapasitet i forhold til tidligere.

Det er ellers verdt å nevne at HP har inngått et strategisk partnerskap med Sun ved at de tilbyr Solaris på ProLiant-serverne med egen support.

Med HP ProLiant Onboard Administrator kan kundene kontrollere og overvåke servertilstanden – også når en server er offline. Nå er også Insight Control Environment (ICE) innført i ProLiant-serien. ICE kan ifølge HP redusere driftskostnader ved at kundene kan kontrollere administrasjon og overvåkning av serverinfrastrukturen på stedet eller fjernstyrt.

G6-familen består av DL380, DL370, DL 360, DL180 og DL160 som er rack-optimaliserte servere. HP ProLiant BL 490c, BL 460c og BL 280c er nye serverblader, mens ML370, ML350 og ML150 er gulvmodell servere. Prisene strekker seg fra 880 euro til 2790 euro. Mer informasjon finnes på www.hp.com/go/proliant.

Fem nye fra Dell

PowerEdge-serien fra Dell er nå utvidet med M610 og M710 som begge er bladservere, R710 og R610 som er rackservere og T610 som er en tradisjonell tower-basert server. Prisen starter her på 1599 dollar.

Dell har her sammen med Symantec utviklet Dell Management Console (DMC) for å kunne administrere servere, lagringsløsninger og pc-er. Løsningen håndterer også produkter fra andre aktører og både fysiske og virtualiserte miljøer.

Innebygd i alle nye PowerEdge-servere finner vi nå en ny Dell Lifecycle Controller som byr på integrert administrasjon.

Selskapet har samtidig introdusert hva de kaller ImageDirectServer, som innebærer at alle servernes drivere og konfigurasjonsinfomasjon er integrert i produktet. Dell lanserte også nye lagringsløsninger samt nye arbeidsstasjoner.

Fire fra IBM

IBM benyttet Nehalem-slippet til å lansere fire nye rackservere og blader som de hevder har en unik arkitektur som kan kutte energikostnader med opptil 50 prosent.

Nyvinningene består av IBM BladeCenter HS22 bladserver, rackserverne System x3650 M2 og System x3550 M2, samt System x iDataPlex dx360 M2 som er tilpasset datasentere. Sistnevnte skal gi kunne gi inntil fem ganger kraft i forhold til tradisjonelle 1U rackservere samtidig som kjølingen er mer effektiv. Prisene fra IBM starter på 2125 dollar.

Les om:

Komponenter