Shuttle for kontor og hjem

Shuttle for kontor og hjem

Shuttle har lansert to nye halvfabrikat-pc-er, for deg som vil bygge selv.Shuttles XPC-familie av halvfabrikat-pc-er har fått to nye medlemmer, SG31G2 og SG31G5. Hovedforskjellen mellom de to systemene ligger i kabinettet, som er mer forseggjort for SG31G5-modellen. Kabinettene måler ikke mer enn 30x20x18,5 cm (LxBxH).

Hovedkortet i systemene er basert på Intels G31-systembrikkesett. Dette brikkesettet ble nylig lansert og har integrert grafikkontroller (GMA3100) som blant annet støtter Vistas Aero-grensesnitt og opptil to skjermer. Systemene kan også utstyres med standard PCIe 16x-grafikkort.

XPC SG31G5 er basert på Shuttles kompakte og elegante G5-kabinett.


Av prosessorer støttes Core 2-familien med 800 og 1 066 MHz busshastighet, samt Pentium E2000-serien og Celeron 400-serien. Det er med andre ord ikke støtte for de nye Core 2-prosessorene med 1 333 MHz prosessorbusshastighet. For minne er det støtte for opptil 4 GB DDR2.

Av annen funksjonalitet finner man 7.1-kanals lydkontroller, Gigabit Ethernet, to Firewire-porter, seks usb-porter og for intern utvidelse har man en standard PCI-kortplass i tillegg til grafikkortplass.

Som halvfabrikat-pc-er rettes produktene mot sluttbrukere som vil bygge opp selv, eller forhandlere og andre systemintegratorer som bygger opp systemer selv med utgangspunkt i halvfabrikat-pc-en. Vår erfaring med tidligere Shuttle XPC-systemer tilsier at man også her burde få ytelse tilsvarende en vanlig stasjonær pc basert på samme teknologien, men i en mer kompakt og elegant innpakning.

LES OGSÅ: Spenstig liten kraftpakke

Norsk pris for SG31G2 og SG31G5 vet vi foreløpig ikke. Shuttle har i sin pressemelding oppgitt henholdsvis 227 og 252 euro, noe som burde tilsi cirka 2 300 og 2 550 kroner inkl. mva. I tillegg trenger man prosessor, minne, harddisk og optisk enhet for å ha en komplett pc.

Mer informasjon: eu.shuttle.com.