Shuttle med Eee Box-konkurrent

Shuttle med Eee Box-konkurrent

Shuttle X27 er basert på Intels Atom-prosessor og går i konkurranse med Asus' Eee Box.

Shuttle har lenge vært av de fremste aktørene når det gjelder små stasjonære pc-er, og det blir derfor ingen overraskelse at de slenger seg på bølgen av å levere små enkle energigjerrige pc-er basert på Intels Atom-prosessorer. I likhet med Eee Box benytter Shuttle X27 Atom 230-prosessor på 1,6 GHz og hovedkort med Intels 945-brikkesett med Intels GMA950-grafikkprosessor.

Shuttle leverer maskinen i utgangspunktet som en halvfabrikat-pc. Dette betyr at man selv, eller en forhandler / systemintegrator, må installere minne og lagringsmedier. I tillegg til harddisk (2,5-tommers formfaktor) kan også optisk, som for eksempel dvd-brenner, installeres. Det er støtte for opptil 2 gigabyte minne. I stedet for harddisk kan også SSD benyttes.

Av tilkoblinger har maskinen 10/100/1000 Mbps ethernet, vga og dvi for tilkobling av skjerm og seks usb-porter, derav to i front.

Veiledende pris er oppgitt til cirka 2 000 kroner inkl. mva. Når man videre trenger harddisk og minne er man i hvert fall oppe på i hvert fall 2 500 kroner. Det er da uten operativsystem og i motsetning til Eee Box har man ikke støtte for trådløst nettverk og en integrert minnekortleser.

Shuttle vil også selge komplette systemer basert på den samme løsningen. Mer informasjon: www.shuttle.eu

LES OGSÅ: Asus Eee Box - Supersmart mini-pc

Les om: