Shuttle med HDMI

Shuttle med HDMI

Shuttle har lansert sine første mini-pc-modeller med støtte for HDMI.

XPC SG33G5 omtales av Shuttle til å være første halvfabrikat mini-pc-en på markedet med støtte for HDMI – dette et grensesnitt som i dag benyttes mye for tilkobling mot lcd-tv, plasma-tv og projektor.

Det har også begynt å komme enkelte skjermer på markedet med HDMI-støtte. HDMI er i utgangspunktet basert på DVI, men kan blant annet også overføre lyd i samme kabelen.

SG33G5 er basert på Intels G33-brikkesett som ble offisielt lansert tidligere denne måneden. Dette brikkesettet har integrert grafikkprosessor, som da er knyttet mot HDMI-utgangen.

Svært høy belastning

Vi stiller oss her i utgangspunktet litt skeptisk ettersom denne grafikkprosessoren ikke er i stand til å akselerere h.264/AVC-avspilling. Spesielt på Blu-ray er det mulig med høykvalitets h.264/AVC, og dette kan gi svært høy prosessorbelastning selv på noen av Intels kraftigste prosessorer.

Potensielt ligger det an til 100 % prosessorbelastning på de mest krevende Blu-ray-titlene i visse sekvenser, og satser man på en rimelig prosessor kan man oftere risikere hakking ved denne typen HD-avspilling i 1080p. Maskinen har imidlertid mulighet for å bli utstyrt med vanlig PCI Express 16x-grafikkort, der man har nyere modeller på markedet som vil kunne gi svært lav belastning.

Med HDMI kan tilkobling mot lcd-tv og lignende gjøres enklere.

Hvilken revisjon av HDMI-standarden som er implementert er ikke spesifisert av Shuttle, men vil heller ikke for de fleste spille noen stor praktisk rolle. I tillegg til HDMI finnes vanlig analog skjermtilkobling.

Core 2 Duo og Quad

Prosessorer som kan benyttes er Intels Core 2 Duo og Quad-serie, samt Pentium E2000-serien og Celeron 400-serien. Det er støtte for opptil 4 GB DDR2-minne. Av funksjonalitet ellers kan det nevnes Gigabit Ethernet, seks usb-porter, to firewire-porter, tre interne Serial ATA-tilkoblinger og to eksterne eSATA-tilkoblinger, 7.1-kanals lydkontroller med digital utgang og 250W strømforsyning.

Prisantydningen er i overkant av 3 000 kroner inkl. mva. Mer informasjonfinner du hos Shuttle.

Les om: