Sikrer minnepinnen med biometri

Sikrer minnepinnen med biometri

Transcends seneste oppfinnelse er en minnepinne med fingeravtrykkleser.

Minnepinner byr på masser av lagringsplass uten at det koster skjorta. Derfor har de blitt svært populære, både blant vanlige brukere og forretningsfolk. Ikke minst den siste gruppen har ofte behov for god sikring av dataene som ligger lagret.

De aller fleste minnepinner byr på lagring, og fint lite annet. Noen byr i tillegg på kryptering og annen teknologi for å sikre dataen som ligger lagret.

For de aller fleste er det mer enn godt nok, men for noen kreves det altså mer. Derfor har Transcend nå utviklet en serie minnepinner utstyrt med fingeravtrykkleser. Det skal by på enda bedre sikring enn med kryptering eller passord.

Bruken av biometri til sikring av data har vokst de siste årene, og de fleste bærbarprodusenter kan nå levere maskiner med fingeravtrykklesere. Noen har til og med gått så langt som å tilby øyeskanning som et ledd i å beskytte innholdet på datamaskinen.

LES OGSÅ: Sikrere databruk med biometrisk mus

Transcends Jetflash 220 er i tillegg til rikelig med lagringsplass, utstyrt med en liten fingeravtrykkleser. Dette skal ifølge selskapet gjøre det mulig å trygt lagre personlige og sensitive filer, i tillegg til at leseren kan brukes til å logge inn på nettsider og i programmer som krever brukernavn og passord.

Jetflash 220 benytter seg av 256-bits kryptering i tillegg til biometrisk skanning, og kommer i tre forskjellige utgaver, med en, fire eller åtte gigabyte lagringsplass.

Prisen på utgaven med åtte gigabyte er ventet å bli rundt 150 dollar, eller like under 1 500 kroner med norske avgifter. Transcend regner med å ha pinnene klare til lansering i løpet av august.

Les mer hos Transcend.

LES OGSÅ: Mobilen som øyeskanner