Siri styrer ny Mercedes

Siri styrer ny Mercedes

Den digitale assistenten i iPhone 4S er integrert mot ny A-klasse.

For snart ett år siden viste Mercedes frem konseptet for en kommende oppdatering av deres minste modell - A-klassen.

Allerede den gang var det klart at iPhone-integrasjon var tiltenkt, i en kombinasjon mot bilens eget styringssystem.

Neste måned er den årlige bilmessen i Geneve, og da presenterer Mercedes den ferdige modellen. Det endelige resultatet ser som vanlig litt mer realistisk ut enn konseptvarianten, men iPhone-støtten er der.

Ikke bare det: Har du en iPhone 4S med innebygget digital assisten Siri, da kan Siri samarbeide med det innebygde multimediesystemet COMAND. Egen app medfølger selvfølgelig også, og åpner for strømming av AUPEO!-radio (en Pandora-variant) og støtter Facebook og Twitter.

Det er videre støtte for Garmin GPS-navigasjon, og appen lar deg også finne igjen bilen der du har parkert. Sanntids-trafikkdata er en del av løsningen, og knyttet opp mot GPS-rutingen.

Lag avtaler, send sms

Siri-koblingen lar det snakke til telefonen gjennom bilen - du kan gjøre avtaler ved hjelp av stemmen, sende tekstmeldinger og e-poster, få værvarsel og ikke minst styre hele iTunes-biblioteket ved å snakke ut i tomme luften.

Siri-bilintegrasjonen er den første i sitt slag. Mange vil bli overrasket over at denne helt nye teknologien finner veien aller først til den aller minste modellen i sortimentet. Vanligvis pleier dette å begynne i det øverste markedssegmentet, men det sier kanskje litt om hvem A-klassen er myntet på. Hele iPhone-støtten er en del av grunnutrustningen i det som kalles Audio 20 - altså ikke et tilvalg.

Mercedes sier at COMAND onlinesviten med iPhone-styring vil komme også til B-, C- og E-klassen til høsten. I tillegg er det planer om en lang rekke COMAND-spesifikke apper i tiden fremover, og det er opprettet egne utviklerteam spesielt for dette.

Sjekk ut en video av konseptmodellen nedenfor. Via Autoblog.

Komponenter