Sjekk dette fremtids-tastaturet

Sjekk dette fremtids-tastaturet

Om ikke lenge kan tastene "heve" seg opp fra skjermen når du skriver på nettbrettet.

Et amerikansk selskap kommer ut med en ny teknologi som etter hvert kan finne veien til nettbrettene. Det skriver Computerworld Danmark.

Med den nye teknologien vil det bli mulig å få frem et merkbart tastatur på overflaten av berøringsskjermen, slik at fingrene kan føle hver enkelt tast.

Dette vil fjerne en av hindringene til nettbrett- nemlig at det er så vanskelig å skrive på en ”glatt” skjerm. Det er ofte lettere å skrive på et tastatur hvor fingrene kan kjenne tastene.

Flytende tastatur

Løsningen fra det amerikanske teknologiselskapet Tactus Technology er basert på ideen om at tastene skal kunne komme opp ”gjennom” en glatt berøringsskjerm når det skulle være bruk for dem. Når du er ferdig med å skrive, skal de forsvinne igjen.

Teknologien fra Tactus bruker en væske som flyter under berøringsskjermen. Denne væsken befinner seg under skjermen i små lommer, som er forbundet med en rekke underliggende kanaler.

Når tastaturet skal aktiveres, økes trykket i lommene, noe som får væsken til å presse mot berøringsskjermen, som deretter buler opp, slik at tastene dukker opp på skjermen.

Ulik hardhet

Ifølge Tactus vil det bli mulig å justere trykket i lommene, slik at man selv kan velge om man vil ha myke eller harde taster.

Selskapet har utviklet en prototype av løsningen, men denne er ikke i salg.

Tactus vil fortsette arbeidet med å utvikle en berøringsskjerm som er myk og hard på samme tid, men som må være så solid en den ikke kan punkteres slik at væsken renner ut.

Selskapet sier at de har som mål at løsningen skal være i produksjon en gang i løpet av neste år.

Les om: