Sjekk restskatten på iPhone

Sjekk restskatten på iPhone

Norsk skatte-app oppdatert.

Vi er nå inne i den årstida da titusenvis av nordmenn sitter og regner på hvor mye de får i skattebaksmell, eller om de får så mye skattepenger til gode at de kan begynne å planlegge en lengere ferietur senere på året.

For pc-er er det flusst av programmer som beregner skatten din, eller moduler i regnskaps-programmer som gjør det, i tillegg til at du finner mange rene skattekalkulatorer på nettet. Men på App Store vi har ikke greid å finne noen andre iPhone-programmer som kan utføre skatteberegninger. De øvrige programmene som dukker opp når man søker på «skatt» i App Store, dreier seg mest om å søke i skattelistene etter informasjon om inntekten til naboene og sjefen.

LES OGSÅ:

Dette er de viktigste skatteendringene

Min Skatt er utviklet av firmaet Splash Apps, som drives av Stig Helge Westerheim. Dette er hans første kommersielle applikasjon.

Oppdatert etter to uker

1.0-versjonen av programmet ble lagt ut i begynnelsen av februar, men nå midtveis i måneden er altså versjon 1.01 kommer.

- Hovedgrunnen til oppdateringen var at versjon 1.0 behøvde minimum iOS 4.0. Versjon 1.01 støtter også iOS 3.0 eller nyere, og skulle da være tilgjengelig for de fleste, sier Stig Helge Westerheim til Macworld.no.

LES OGSÅ:

Aksjekurser i sanntid på iPhone

I utviklingen av app-en har Westerheim lagt vekt på designe programmet så enkelt og intuitivt som mulig.

- Jeg har også lagt til mye info slik at en til og med kan lære litt om skatteregler og slikt, sier han.

Oppfølginger kommer

Westerheim har planer om å følge opp app-en med oppdateringer etter hvert som skattereglene forandrer seg.

LES OGSÅ:

Privatregnskap på iPhone

Tallene for 2011 ligger allerede inn i app-en, slik at man kan beregne skatten for dette året underveis. Dermed kan man også beregne restskatten for 2011 når lønnsoppgavene kommer i posten neste år.

I neste versjon er det også mulig at det vil komme med en beregning for pensjonsinntekt.

Min Skatt koster seks kroner og fås kjøpt hos App Store .

Les om: