Skal selge Eee for 50 000 000

Skal selge Eee for 50 000 000

Komplett alene har 20 000 Asus Eee PC på vei til lager. Også andre leverandører har flere tusen i bestilling.

Asus Eee PC forventes endelig bli tilgjengelig på det norske markedet gjennom offisielle kanaler og med norsk tastatur i august. Leverandørene ser for seg stort salg, selv om bedre Eee-modeller og en rekke konkurrenter er på vei.

Komplett/Norek har nesten 20 000 maskiner i bestilling. Med en stykkpris på 2 550 tilsvarer det en omsetning på over 50 000 000 kroner på Eee PC alene - for Kompletts første bestilling fra Asus.

En annen norsk importør, Hattelco, bekrefter også at de har " mange tusen i bestilling", uten å gi noe videre konkret tall. Det er her snakk om modellen Eee PC 701, som har 7-tommers skjerm, 512 megabyte minne, 4 gigabyte SSD-lagring og Linux som operativsystem.

LES OGSÅ: TEST: Asus Eee PC: Befriende liten

At Eee PC kommer til å selge godt, betviler vi ikke. Maskinene vil være tilgjengelig til skolestart, og for mange studenter kan dette være en maskin som dekker primæroppgavene til for eksempel tekstbehandling og enkel nettbruk. Vi tror nok imidlertid det blir en maskin som passer best for dem som har en tradisjonell bærbar eller stasjonær i tillegg.

Et videre spørsmål vil være hvilke andre aktører som klarer å få sine modeller klare til i august. Vi har tidligere testet HP Mini-note 2133. Riktignok koster denne over det dobbelte av Asus Eee PC 701, ifølge de få forhandlerne som har lagt den i sine prislister, men den kan nok dekke større bruksbehov enn Eee PC 701. Vi tror imidlertid HP Mini-note 2133 kan få lavere pris når den først er leveringsdyktig.

Asus er videre på vei med en Intel Atom-basert versjon av Eee PC med 8,9-tommers skjerm. Når denne vil være tilgjengelig på det norske markedet er ennå usikkert. Asus har problemer med å levere nok av de eksisterende modellene allerede. En rekke andre produsenter vil også komme med små og rimelige Intel Atom-baserte modeller, men vi tror ikke leveringen for noen av dem starter for langt ut på høsten.

LES OGSÅ: Atom-basert Eee-konkurrent