Skandinavisk suksess for Data Respons

Skandinavisk suksess for Data Respons

- Aldri har Data Respons lagt frem bedre tall, sier administrerende direktør Kenneth Ragnvaldsen om selskapets første halvår.

- Vi fortsetter den sterke veksten, men nå begynner også resultatene å henge med. Alle områder går bra, men det er spesielt moro at vi lykkes så godt i utlandet, sier han.

I første halvår kan den internasjonale delen av selskapet vise til en vekst på hele 118 prosent sammenlignet med tilsvarende periode i fjor. I tillegg har utlandet også største andelen av halvårsomsetningen på 52 prosent, tilsvarende 151,2 millioner kroner.

- Vi er spesielt fornøyd med omsetningsveksten og resultatforbedringen i Sverige og Danmark. Sverige hadde en omsetningsvekst på 90 prosent og Danmark på hele 170 prosent i halvåret, sier Ragnvaldsen i en pressemelding.

Data Respons viser til kraftig organisk vekst både i omsetning og resultat. Sammenlignet med fjoråret økte den organiske omsetningen (proforma) første halvår med 34 prosent og EBITDA med 105 prosent.

LES OGSÅ: Data Respons kjøper over kjølen

- Det viser at Data Respons leverer vekst både i eksisterende og oppkjøpte selskap, samtidig som resultatene peker i riktig retning, sier Ragnvaldsen.

Løsninger utgjør 56 prosent av omsetningen i andre kvartal, som tilsvarer 87,5 millioner kroner. Tilgang til nye løsningskunder har økt i kvartalet, samtidig som den gjennomsnittlige kontraktsstørrelsen vokser.

- Løsningsleveranser gir Data Respons langsiktige kundeforhold og gode muligheter til mersalg. Løsningsomsetningen vokser med 55 prosent i forhold til samme periode som i fjor og skyldes at Data Respons har styrket sin posisjon som en komplett løsningsleverandør både her hjemme og i utlandet, sier Ragnvaldsen.

Data Respons leverer innebygde systemer (Embedded Solutions) til OEM-bedrifter, systemintegratorer og vertikale produktleverandører innen en rekke markedssegmenter som forsvar, offshore, automasjon, medisinsk utstyr, overvåkning, transport, telekommunikasjon og øvrig industri.

Les om:

Komponenter