Skarpere brett i mengder

Skarpere brett i mengder

Nettbrettene kommer i HD-utgaver til våren.

Rykter om neste generasjon nettbrett fra Apple sporer alle produsentene av nettbrett til å komme først med HD.

Det er versjonen fra Apple som starter HD-ballet for alvor. Nettstedet DisplaySearch hevder å ha fått bekreftet at iPad 3 får en oppløsing på 2048 x 1536 piksler. Ordrer er levert til produsentene Samsung, Sharp og LGD. Produksjonen skal også være i gang for at tilstrekkelig skal være tilgjengelig i løpet av våren 2012, melder PC World i Danmark.

Mengder av feilprodukter

Det trengs å ta i litt for å få tilstrekkelig antall. Det er visstnok nærmere halvparten av alle HD-panelene som må kastes på grunn av feil. Vedvarende produksjonskvalitet er en stor utfordring. Apple er en av mange nettbrettleverandører som kommer med HD-skjermer til våren. I forrige uke ble det også kjent at pc-leverandørene forbereder HD-skjermer i neste runde med ultrabærbare.

Les også: Supertynne med superskjerm – i 2012

Panelene vil være basert på IPS-teknologi, og ikke AMOLED. En iPad 3 med 9,7 tommersskjerm vil ha en pikseltetthet på 264 punkter per tomme. Dette ligger et stykke under de 300 punktene per tomme som definerer Retina-kvalitet. Men det er en dobling i forhold til gjeldende variant av nettbrett.

Kindle fyrer mini-Ipad?

En annen spekulasjon som er kommet i kjølvannet av denne, er at Apple igjen vurderer mini-Ipad. Det skal selskapet vurdere etter at Amazon har hatt knallsuksess med sitt mini-lesenettbrett Kindle Fire. Kindle Fire har en skjerm på sju tommer, og Apple skal vurdere en 7,85 tommer. I dette området opererer også Samsung, som for øyeblikket har funnet det for godt å tilby små brett for hver tomme skjermdiagonal fra fem til nesten elleve tommer.

Les om: