Skibriller for ekte nerder

Skibriller for ekte nerder

Disse skibrillene har innebygd LCD-skjerm og GPS.

Skisesongen er endelig rett rundt hjørnet igjen. Og alle vet at det viktigste ikke er skiglede, men nytt stæsj. Glem de nye pudderplankene med rocker du hadde sikla på, i år er det goggles med GPS du skal spare til.

Liker du bedre å kjøre backcountry enn på parketten i løypa? Har du av og til tenkt ”Hæ, hvor er jeg nå?” etter en litt i overkant eksperimentell topptur? Her kommer dingsen du ikke ante at du ønsket deg.

Zeal optics har nemlig lansert skibrillene Transcend GPS. Her får du i tillegg til beskyttelse mot snø i øynene en innebygget datamaskin, GPS og LCD-skjerm. Mens du kjører, får du du all mulig slags informasjon i sanntid, som fart, høyde og antall høydemeter du har tilbakelagt. Dataene projiseres på en mikro-LCD-skjerm inne i brillene, som har en linse som forstørrer bildet så det virker som om det vises rundt to meter foran deg.

Hvis du vil analysere dagens kjøring, kan du laste over dataene til en PC (eller MaC) når du er ferdig for dagen, og se hvor du har kjørt med Google Maps.

Det er to tilgjengelige modeller av Transcend, Transcend SPPX med polarisert og fargejusterende glass til 499 dollar og Transcend SPX med polarisert glass til 399 dollar, og kan bestilles fra Zeal Optics på nettet. Brillene er å få i norske butikker snart, får PC World opplyst.