Skitch gjør skjermdumper morsomt

Skitch gjør skjermdumper morsomt

Mac-favoritt som lar deg enkelt ta og dele stilige skjermdumper rett på nettet.

Etter tre år i beta er det populære Mac-programmet Skitch endelig sluppet i ferdig versjon.

Hva er Skitch?

Skitch er et populært verktøy for enkelt å ta skjermdumper og bilder med Mac-ens innebygde webkamera. Du kan deretter legge på tekst, tegne på piler og andre objekter, fylle på med farge, og så videre. Bildene kan enkelt deles med andre via linker eller ved å laste opp bildene til nettjenester som Skitch.com, MobileMe iDisk, Flickr eller din egen FTP-server.

Det er med andre ord et ypperlig program for å dele morsomme feil på Dagbladet.no eller bedrive it-support på privaten (noe en del av oss har som ufrivillig hobby). Skitch har vært ute siden 2007, og har etter hvert blitt en stor favoritt blant Mac-brukere. Det er versjon 1.0 som nå er lansert.

Skjermdumper av hele nettsider

Skitch er gratis, men programmet finnes også i en betalversjon som naturlig nok gir en del ekstra funksjonalitet.

Å ta skjermdumper er en relativt enkel (og morsom) oppgave. Du kan velge om du vil knipse hele skjermen eller bare deler av den. I betalversjonen kan du også ta skjermbilder av hele nettsider i Safari. Når du har tatt et bilde, dukker det sporenstreks opp i Skitch-vinduet ditt. Herfra kan du legge på piler, firkanter og tekst - du kan bruke ulike farger og størrelser. Du kan også legge på et eget vannmerke om du vil.

Når du er ferdig med å fikle, kan du dele bildet, det vi si laste det opp på Skitch.com. Det er mulig å velge om bildet skal være offentlig for alle, eller om det skal være privat og/eller passordbeskyttet.

Hvis du betaler for programmet, får du enda flere valgmuligheter hva gjelder redigering, bildeformater og delingsmuligheter.

På Skitch.com har du din egen bruker hvor du enkelt kan dele bilder med andre. I et eget "Dashboard" kan du redigere bildeinformasjon og opprette gallerier (såkalte "sets"). Du kan følge andre brukere og merke bilder som favoritter. Med en søkeboks kan du enkelt finne dine egne eller andres bilder, og du kan dele bilder på Facebook eller Twitter.

Skitch 1.0 er som nevnt gratis, men finnes også i en betalversjon kalt Skitch Plus som koster 20 dollar i året (rundt 120 kroner). Les mer på skitch.com.

Les om:

Komponenter