Skitch sluppet for iPad

Skitch sluppet for iPad

Markeringer og utklipp av bilder på brett.

Evernote, nå lykkelig eier av norskutviklede Skitch, bringer sistnevnte til iPad. Og det viser seg at fingeren er helt utmerket som erstatning for markørpennen.

Først litt om Evernote - en Macworld-favoritt. Finnes som app til både Mac, pc, iPhone og iPad og lar deg arkivere alt fra notater til lydopptak og fotografier. Innhold kan tagges og enkelt søkes opp igjen senere. En form for digitalisering av hukommelsen din.

Med tidens løp har Evernote gjort seg bemerket også med apper for bedre studievaner samt for å huske på mat du har spist (!) og mennesker du har møtt. Vi kan alle trenge litt hjelp en gang i blant.

Skitch, derimot, er et grafisk verktøy - utviklet med tanke på å fremkalle oppmerksomhet. En form for digital markeringstusj, med andre ord. Ta et fotografi eller skjermbilde, kluss rundt et sted du ønsker å påkalle interesse. Lagre eller del med andre. Ferdig.

Nå lanserer Evernote altså Skitch for iPad - og som ventet er Skitch nå godt integrert mot Evernote-tjenesten slik at du kan fortsette å bruke kontoen du har der.

Kilder

Du kan ta utgangspunkt i ulikt innhold på din iPad: Dine fotografier, skjermbilder, nettsider, kart eller også et helt blankt ark. Nettsider kalles opp inne i Skitch - det samme gjelder for kartutsnitt lever av Google Maps. Kilder som fanges fra selve appen blir så frosset og overført til oppmerkingsdelen av programmet.

Verktøy

Det finnes verktøy for å skalere og rotere Skitch-objekter på skjermen slik at du kan fortsette å gjøre endringer fortløpende. Pennverktøyet er et friformsverktøy, og paletten under styrer fargene som er tilgjengelige.

I tillegg finnes det forhåndsdefinerte former som oval og rektangel i tillegg til en pil for å virkelig sette prikken over i-en.

Selvfølgelig er det også tekstverktøy for dine egne kommentarer, samt slette- og angrefunksjon.

Mål

Når du på syvende dagen er ferdig med skaperverket ditt kan du hvile - eller lagre Skitch-en til din Evernote-konto eller dele med andre via e-post eller Twitter.

En flott iOS-funksjon er støtten for AirPlay, slik at du koble deg til en skjerm eller projektor og gjøre kommentarer live. Et flott verktøy også i dine presentasjoner og fremførelser.

Nedlasting

Og alle iOS-hjerter gleder seg? Nesten - en iPhone-versjon er i kjømda om litt. Ha tålmodighet!

Du kan laste ned Skitch for iPad gratis fra iTunes App Store her . Legg merke til at system-minstekrav er iOS 5.0.

Du kan lese mer om Skitch her . Se en promovideo for Skitch for iPad nedenfor.

Les om:

Komponenter