- Skjermen er helt fantastisk

- Skjermen er helt fantastisk

Flom av Ipad 3-rykter etter påstander om Apple-lansering første uka i mars.

Mange vil ha det til at at lanseringen av Ipad 3 er nært forestående.

I går rapporterte Wall Street Journals teknologiblogg, AllThingsD, at tredjegenerasjons Apple-nettbrett kommer til å bli avduket i begynnelsen av neste måned.

- Fantastisk skjerm

New York Times følger opp med opplysninger fra en kilde som skal være ansatt hos Apple som bekrefter at det nye nettbrettet slippes i begynnelsen av mars.

Den kommende Ipad-modellen kommer til å være utstyrt med en raskere skjerm og en forbedret 9,7-tommers skjerm som kilden beskriver som "helt fantastisk".

Utseendemessig vil Ipad 3 være relativt lik forgjengeren, ifølge kilden til New York Times. Det er uklart om nettbrettet faktisk vil hete Ipad 3 eller ikke. Ipad HD eller Ipad 2S er også mulige alternativer.

The Next Web har også blitt informert om at Apple holder på med siste-liten-forberedelser hva gjelder å få på plass apper å vise frem på lanseringen av den kommende Ipad-en. Flere andre nettsteder har dessuten publisert bilder av komponenter som angivelig hører til Ipad 3, deriblant Repair Labs, Cult of Mac og iLab Factory.

Usikkert om firekjernersprosessor

Det meste tyder altså på at neste Ipad kommer til å være utstyrt med en såkalt «Retina»-skjerm (retina-ordet er rappet fra den sylskarpe skjermen til Iphone 4 og 4S) med en oppløsning på 2048x1536 piksler. Skjermen på den nåværende Ipad-en har en oppløsning på 1024 x 768 piksler.

Bedre kamera og støtte for talestyring med Siri har også høye odds på ryktebørsen.

Raskere prosessor ligger sannsynligvis også i kortene, men det er usikkert hvor kjapp den vil være. Ettersom den nåværende modellen er utstyrt med en A5-prosessor, regner man med at Ipad 3 vil få en som heter A6. Ifølge Bloomberg og Boy Genius Report er det snakk om en firekjerners prosessor, men eksperter har sådd tvil om det vil komme i år.

Les om:

Komponenter