To-skjermsløsning for nyere MacBook-bærbare

To-skjermsløsning for nyere MacBook-bærbare

Matrox med støtte for Mini DisplayPort og Thunderbolt.

Dagens bærbare MacBook-er er så kraftige at de fint kan kjøre profesjonelle programmer.

Men for å redigere spillefilm og liknende trenger du fort mer skjermplass enn det en bærbar kan gi deg.

Matrox har lenge hatt løsninger for eksterne skjermer for bærbare. Disse benytter seg av en såkalt breakout-boks som splitter og mangfoldiggjør signalene til en ekstern monitor.

Bærbare MacBook-modeller har som kjent en utgang for tilkobling av en ekstern skjerm, men er i utgangspunktet begrenset til denne og kan heller ikke bygges ut med ekstra skjermkort via ekspansjonsbanker på samme måte som en Mac Pro.

Matrox har nå oppdatert sin DualHead2Go Digital Mac Edition til å kunne kobles til både den nyere standarden Mini DisplayPort og også gjeldende Thunderbolt-port. Dette vil være aktuelt for MacBook Pro-modeller helt siden slutten av 2008 og utover.

Til Matrox-boksen kan det kobles til to DVI-baserte eksterne skjermer med en oppløsning på maksimalt 1920x1200 hver. Dette vil kunne gi deg et skrivebord med en maksimal oppløsning på 3840x1200.

Dette kan selvfølgelig også være den tekniske løsningen for kommersielle kiosk- og skiltsystemer.

Skjerminnholdet kan speiles mellom skjermene eller strekkes utover. En egen tilleggsapplikasjon styrer dette.

Boksen kan benyttes av nyere MacBook-modeller av typene Air og Pro samt skrivebordsmodellene Mac mini, Mac Pro og også iMac-er. Krever operativsystem OS X 10.4 eller senere.

Boksen støtter HDCP, slik at krypterte signaler for kopieringsbeskyttet materiale kan fremføres. Strøm kommer til boksen over en usb-kabel.

Pris i Norge er forløpig ikke kjent, men regn med et sted rundt 1600-1800 kroner.

Du kan lese mer om Matrox DualHead2Go Digital Mac Edition her . Se en (eldre) promovideo nedenfor.

Les om:

Komponenter