Skjulte triks i iOS 4

Skjulte triks i iOS 4

Det nye iPhone-operativsystemet kommer med flere hemmeligheter.

Vi har tidligere omtalt mange av de nye funksjonene i iOS 4 for iPhone og iPod touch.

De store nyhetene som multitasking og mapper har fått mye spalteplass, men det finnes flere mindre "hemmeligheter" som vi kanskje ikke har nevnt.

Hjem-skjermen

Apple har sneket inn en rekke nye funksjoner i det nye operativsystemet. Vi starter med det første man ser når man bruker en iPhone, nemlig hjem-skjermen. Det kan godt hende du allerede kjenner til en av de største nye funksjonene, mapper for organisering av programmer og støtte for bakrunnsbilder, men det finnes et par ting til.

Spotlight-søkefunksjonen gir deg nå mulighet til å gjøre søk i Wikipedia eller andre steder på nettet, hvis du ikke finner det du leter etter lokalt på telefonen. Den andre artige funksjonen er at du i stedet for mappenavn, kan bruke såkalte "emoji icons".

Multitasking

Du kan enkelt fjerne programmer ved hjelp av multitasking-linjen nederst på skjermen. Trykk og hold inne et ikon på samme måte som når du skal omorganisere hjem-skjermen. Alle ikonene vil da begynne å riste og et rødt minustegn vil dukke opp øverst til venstre for ikonet du har valgt. Trykker du på dette minustegnet vil applikasjonen lukke seg umiddelbart. Du vil ikke få noen advarsel eller mulighet til å ombestemme deg, så vær sikker før du trykker.

Mail

Mail-applikasjonen har gjennomgått mange endringer i iOS 4. Hvis du mottar en e-post fra en kontakt i kontaktlisten din som har profilbilde, vil dette bildet dukke opp til høyre for selve meldingen når du åpner den.

Hvis du begynner å kladde en beskjed i Mail-applikasjonen eller et annet program og trykker på avbryt, vil det nå dukke opp en rød knapp hvor det står “Slett utkast”, slik at du kan være sikker på hva du gjør før alt forsvinner - og ikke bare har kommet borti feil knapp.

Mail har også fått noen nye e-post-funksjoner: blant annet støtte for MobileMe-aliaser og arkivering av Gmail-post.

E-post-programmet har dessuten fått nye innstillinger. Under Innstillinger > E-post, kontakter og kalendere kan du nå velge en standardkonto for synkronisering av notater. Du kan også slå av samtaletråd-funksjonen.

Safari

I tillegg til Bing som nytt søkemotor-alternativ, har Apple nå utrustet sin mobile nettleser med søkeforslag som dukker opp mens du skriver, akkurat som i en nettleser på datamaskinen. Dette fungerer med alle tre søkemotorer.

Når du skriver i adressefeltet, dukker dessuten URL-forslag fra din internetthistorikk eller lagrede bokmerker opp.

Les om: