Skolebøker blir digitale

Skolebøker blir digitale

Nettbrett og datamaskin erstatter tradisjonelle papirbøker.

Har du barn i skolen? Stor sjanse for at de trenger nettbrett til høsten! Eller kanske allerede?

Smartbok

Gyldendal Norsk Forlag har utviklet en digital versjon av den klassiske skoleboken. Løsningen finnes for iPad, Mac og WIndows 8/RT. Det finnes bøker for både grunnskole og videregående.

Appene representerer en kobling til en nettbasert, digital versjon av skoleboken. Man kan også laste ned innhold for offline-visning.

I tillegg til teksten vil man også finne innspilt synkronisert tale som lydbok, slik at læringsprosessen går smidig også for de med lesevansker. I tillegg kan man ta notater, og det finnes også en PLUSS-versjon med multimedia-innhold.

Brettboka

En annen aktør er Brettboka, som har avtaler med alle de store norske skolebok-forlagene. Her finnes bøker fra Aschehoug, Gyldendal, Cappelen Damm og Fagbokforlaget.

I utgangspunktet henvender denne løsningen seg til storkunder, men etter planen skal også privatpersoner kunne kjøpe bøker direkte. Brettboka finnes allerede som iPad-app, og kommer også for Mac og Windows 8 (pc og nettbrett) til høsten.

Nedlasting

Du kan lese mer om Smartbok her. Du finner appen på iTunes App Store her eller på Windows Store her. Se en promovideo nedenfor.

Du kan lese mer om Brettboka her. Du finner Brettboka på iTunes App Store her.

Les om: