Skriv til PDF fra iPhone

Skriv til PDF fra iPhone

TIPS: Slik setter du opp en gratis trådløs AirPlay PDF-skriver.

Vi viser deg hvordan du på en enkel måte kan sette opp en gratis AirPlay PDF-skriver i trådløsnettet.

Apples AirPrint-teknologi for trådløs utskrift fra iOS har ikke funnet den helt store utbredelsen enda. Grunnen? Den virker kun med utvalgte HP-skrivere.

Les også: Google med utskrift via nett

Nå finnes det en del applikasjoner som adresserer denne problemstillingen, og som også gjør at du i prinsippet kan printe til en hvilken som helst skriver.

Men hva med å skrive til filer, som for eksempel en PDF-fil? Det finnes en løsning, og den er til og med gratis. Den krever bare litt egeninnsats, en iOS-enhet, en Mac med OS X 10.6.5 eller senere, et trådløst nettverk som begge disse enhetene er koblet til, og backup for sikkerhets skyld.

Første skritt er å preppe OS X for AirPrint - dette gjøres i Terminalen. Kjør følgende kommando (alt i en linje):

sudo bash -c "echo 'image/urf urf (0,UNIRAST<00>)' > /usr/share/cups/mime/airprint.types"

Du blir bedt om å angi administratorpassordet. Denne kommandoen lager en fil i systemet, kalt 'airprint.types'. Start Mac-en på nytt.

Alle skrivere som du har installert kan nå brukes mot AirPrint - men du må først slette de fra Utskrift og faks-kontrollpanelet under Systemvalg, og re-installere driveren ved å klikke pluss-symbolet nederst til venstre i dialogen.

Les også: Slik leser du eBøker på iOS

Neste skritt er å installere en PDF-skriver. Apples operativsystem OS X har en innebygget funksjon for å skrive til PDF-filer fra utskriftsdialogen fra enhver applikasjon som tillater utskrifter. Denne kan dessverre ikke brukes mot AirPrint, så vi trenger en ny PDF-printerdriver.

Det finnes en utmerket gratisdriver kalt CUPS-PDF. Last ned denne her og installer. Legg deretter til denne skriveren i Utskrift og faks-kontrollpanelet ved å klikke pluss-symbolet nederst til venstre. I Legg til skriver-dialogen se til at 'Skriv ut med' er satt til 'Generisk PostScript Skriver'. Velg 'Legg Til'. PDF-filer legges i mappen '/Users/Shared/CUPS-PDF'.

Les også: Hvordan hacke AirPrint

Siste trinn er å aktivere skriverdeling slik at denne kan aksesseres over trådløsnettet. Gå til kontrollpanelet for 'Deling' under Systemvalg. Se til at Skriverdeling er aktivert i venstre kolonne. Velg CUPS-PDF i skriverlisten og legg til en brukerkonto under Brukere til høyre ved å klikke pluss-symbolet. Sett rettighetene for Alle til Ingen adgang.

Og dett er dett. På denne måten kan du skrive PDF-dokumenter av alt som kan printes fra iOS-enheter som iPhone, iPad og iPod touch til din Mac. Og ikke bare det - alle Mac-er (og for den saks skyld også Windows-maskiner i samme nett som har Apples Bonjour-teknologi installert) i nettet kan gjøre det samme.

Les også: AirPlay-koden hacket

Om du har lyst til å bli avansert, kan du aktivere et skript som gjør at alle PDF-dokumenter som skapes på denne måten flyttes automatisk til en annen mappe - som for eksempel skrivebordet, hvor de er lett synlige. Dette kan du gjøre ved å følge bruksanvisningen nederst her .

Du kan lese mer om Apples AirPrint-teknologi her . Nedenfor en video som viser skriverdeling via programmet AirPrint Activator.

Via cinnamonthoughts.

Les om:

Komponenter