Skroter Linux - går for Windows

Skroter Linux - går for Windows

Linné-universitetet i Småland kvitter seg meg Linux-serverne sine.

Vedtaket ble gjort sist torsdag, og i løpet av tre år skal universitetet bytte ut Linux-serverne sine til fordel for Windows. Det er i hovedsak Windows Server 2012 universitetet er interessert i. Det skriver Computer Sweden.

- Dette betyr ingen ting for sluttbrukeren. Det vi vil gjøre er å forenkle virksomheten vår, sier Mathias Erlandsson, sjef for it-infrastruktur på Linné-universitetet.

I dag er forholdet mellom Linux-servere og Windows-servere 50/50. Det eksakte antallet vil ikke Erlandsson ikke si noe om, så nøyaktig hvor mange servere det er snakk om er usikkert. De har imidlertid satt opp et mål for når jobben skal være ferdig.

- Vi vil få dette gjort i løpet av de tre neste årene, så det blir ikke noe big bang. Vi har ikke satt den nøyaktige datoen, men vi har et mål. Vi har ingen detaljert plan enda, sier Erlandsson.

Vil senke kostnadene

De viktigste fordelene for universitetet blir ifølge Erlandsson et uniformt miljø som vil senke kostnadene for lisenser og kompetanseutvikling.

- Jeg har ikke de eksakte tallene, men vi kommer til å senke lisenskostnader og kostander for kompetanseutvikling fordi vi ikke trenger å bygge ut dobbelt. Dessuten kommer vi til få en bredere kompetanse innen ett område og kan levere bedre tjenester, sier han.

Noen personalendringer kommer ikke til å skje, men de som i dag jobber på Linné-universitetet kommer til å få trening for bedre kompetanse. Det er i dag ti personer som jobber med universitets infrastruktur.

- Alle vil få trening i det nye systemet, men beholder de pliktene de har i dag, sier han.

Prosjektet starter denne våren med opplæring av de ansatte.