Slå av ballongmeldinger i XP

Slå av ballongmeldinger i XP

Brukertips: Slik blir du kvitt de irriterende meldingene som dukker opp nederst til høyre.

Lar du deg irritere av meldingene som dukker opp nederst til høyre på skjermen? Meningen med disse såkalte ballongmeldingene er å varsle brukeren om viktige system- og programmeldinger på en diskret måte uten å stjele for mye skjermplass.

Det er to problemer knyttet til ballongmeldinger. Det ene er at de stjeler fokus fra hovedvinduet (spesielt irriterende når man spiller), mens det andre problemet er at de kommer i veien for applikasjoner som viser informasjon i samme område som der ballongmeldingene dukker opp (for eksempel et større regneark).

Kjører du applikasjoner som bruker ballongmeldinger flittig, kan det være en god idé å skru av denne funksjonen. Det gjør du fra registerreddigering.

Trykk på Start, velg Kjør og skriv regedit i kjørfeltet og trykk på <Enter>. Fra registerprogrammet, naviger til HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced.

Høyreklikk på kolonnene til høyre og lag en ny oppføring av typen DWORD og sett verdien til 0 (heksadesimalt). Avslutt programmet og start maskinen på nytt igjen for at endringene skal tre i kraft.