Slå gresset med mobilen

Slå gresset med mobilen

Denne robotplenklipperen kalt Ambrogio kan fjernstyres fra mobilen din.

Når sola kommer og sommeren tar fart for alvor kan mye kostbar fritid bli borte med plenklipping. Heldigvis har Ambrogio funnet en løsning som gjør det enklere å slå gresset. Har du Bluetooth på mobilen, kan du fjernstyre hele plenklipperen fra godstolen i sola.

For rundt 30.000 kroner kan du få en avansert robotplenklipper som kan fjernstyres og programmeres. Det er italienske Ambrogio som har utviklet og designet gressklipperen. Roboten skal kunne jobbe både dag og natt, og er ifølge produsenten nesten lydløs.

Via Bluetooth kan du fjernstyre eller programmere roboten med mobiltelefonen, eller den medfølgende fjernkontroll.

Sikret mot tyveri

Og skulle du falle i søvn i hagestolen, er der ingen grunn til bekymring. Hvis gressklipperen nærmer seg et menneske eller et dyr, snur den seg automatisk en annen vei.

Den er også sikret mot tyveri. Hvis noen forsøker å løfte den og fjerne den fra hagen, begynner en alarm å ule, og klipperen sperrer seg selv. Alarmen aktiveres/deaktiveres via betjeningspanelet og en aktiveringskode.

Ifølge selskapet blir roboten ofte en del av familien, og mange navngir den faktisk.

Ambrogio LINE 300 koster i Danmark 26.700 kroner eller 29.200 kroner, alt etter batteristørrelse. Vi vet ikke om den kommer til Norge.

LES OGSÅ: Patent-trussel mot Bluetooth-produkter

Komponenter