Slår tilbake mot Intels brett-cpu

Slår tilbake mot Intels brett-cpu

ARM-toppsjef Warren East er ikke bekymret for økt konkurranse fra Intels nye mobilarkitektur.

Intels Atom Z2460-prosessorer er produsentens første brikker som er utviklet spesielt med tanke på smarttelefoner og nettbrett.

De nye prosessorene, som går under kodenavn Medfield, skal etter planen lanseres på markedet i løpet av neste kvartal.

Britiske ARM Holdings står bak prosessorarkitekturen som benyttes i de fleste smarttelefoner og nettbrett på markedet i dag, men selskapet er ikke spesielt bekymret for den økte konkurransen.

Ikke overbevist

I et intervju med Reuters på årets Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas, sa ARM-toppsjef Warren East at han ikke tror Intels Atom-prosessorer vil utgjøre noen stor trussel for ARM.

East lar seg ikke overbevise av Intels nye mobilarkitektur.

- De har tatt et design som aldri var laget for mobiltelefoner og presset det inn i en ytelsesspesifikasjon som er grei nok for mobiltelefoner, sier han.

- Det er ikke tvil om at Intel vil vinne noen slag med sine smarttelefonbrikker, og vi ser på Intel som en seriøs utfordrer. Men kommer de noen gang til å ta ledelsen på energiutnyttelsen? Selvsagt ikke. Men de vil ha mye mer å tilby, sier han.

Ser frem til Windows 8

På CES annonserte både Lenovo og Motorola kommende produkter basert på Intels Atom-prosessor i år. Motorola kommer med en ny Atom-basert smarttelefon i sommer, mens Lenovos nye Android-smarttelefon K800 som bygger på den samme prosessoren vil lanseres i Kina i løpet av neste kvartal.

Warren East i ARM tror også at Microsofts kommende operativsystem Windows 8, som vil støtte både Intels x86-arkitektur og ARM, representerer en ny mulighet for Microsoft til å ta opp konkurransen med Apple og Google.

- Vi ønsker helt klart å være med videre i Googles suksess. Men det er også rom for Microsoft i dette markedet, og vi ønsker å være med på den suksessen også, sier han.

Les om:

Komponenter