Slik beskyttes du mot iPhone-stråler

Slik beskyttes du mot iPhone-stråler

Bekymret for mobil-stråling? Vi vet råd.

Det har vært en del fokus på stråling fra mobiltelefoner i senere tid, og enkelte er bekymret for strålingsfaren. Uten å ta stilling til skadevirkningen rundt dette, som er omstridt, så er det en del som ønsker å beskytte seg etter føre var-prinsippet, siden langtidsvirkninger kan være ukjente.

Faktum er uansett at det for Apples iPhone-del er slik at hver generasjon har høyere SAR-verdier (Specific Absorption Rate) enn den foregående. Siste generasjon, iPhone 3Gs, er offisielt oppgitt til å ha en SAR-verdi på 1,19.

Pong

Men dersom man altså ønsker å ta sine forhåndsregler, finnes det nå en både elegant og generelt praktisk beskyttelse for iPhone-telefonen i form av et plast-etui som leder strålingen bort fra brukerens hode. Produktet heter Pong.

Nå finnes det selvfølgelig en del skeptikere rundt omkring, men det amerikanske tidsskriftet WIRED har fått utført en test som viser at produktet faktisk fungerer: 65% av strålingen ble ledet bort fra hodet. På den motsatte siden blir man sikkert ikke så god og varm i ørene lenger...

Pong finnes i irr-grønt og sort, og koster 60 dollar ekskludert frakt (omlag 335 kroner). For mer informasjon se her.

Les om:

Komponenter