Slik blir de nye Fujitsu-maskinene

Slik blir de nye Fujitsu-maskinene

Fujitsu prøver seg med pc-er igjen, uten Siemens på laget.

Intel lanserte sine pc-prosessorer 4. januar, dagen før forbrukermessen CES, (Consumer Electronics Show). Under hele messen prøvde Intel å markere seg ved sine nye prosessorer, betegnet i3, i5 og i7.

Fujitsu sendte umiddelbart ut melding om nye maskiner, men lanseringen i Norge ble foretatt i uke tre. Da hadde Lenovo introdusert fem pc-er for kunder og partnere uken før. Dell har foreløpig ikke gjort noe, heller ikke HP.

Det synes som pc-leverandørene vil se nærmere på de mange alternative prosessorene før de kommer ut med sine modeller. Det har vært ille før, men de mange prosessormodellene i januar-lanseringen må skape mye hodebry for ingeniørene som skal spesifisere pc-ene produsenten skal satse på.

For partnerne som har oppfattet Fujitsu Siemens først og fremst som en pc-leverandør som har mistet markedsandeler, er det en utfordring å forstå at etterfølgeren Fujitsu har et av verdens største tilbud på it-utstyr.

Fjernadministrere

- Vi har gått over til Vpro-teknologi, økt sikkerheten, bedret energiutnyttelsen og administrasjon fra sentralt hold, sier Jarle Bjørn Hansen, markedssjef for klienter i Fujitsu.

Vpro er Intels teknologi for å kunne foreta fjernadministrasjon av pc-er. Den ble først introdusert for stasjonære maskiner og har nå fullt ut blitt tilgjengelig for bærbare.

Fujitsu inndeler de bærbare i fire grupperinger. 14 forskjellige pc-er tilbys i tre serier Amilo, Esprimo og Lifebook. Den siste har vært serien for bedrifter. Og det er denne serien som er blitt oppgradert. Sannsynligvis vil Fujitsu forenkle produktspekteret hvor Lifebook blir mer synlig. Les videre på neste side!

Les om:

Komponenter