Slik blir interaktive bøker på iPad

Slik blir interaktive bøker på iPad

Forlagshuset Penguin demonstrerer forskningsprosjekt for levende e-bøker.

Apples nye iPad blir en helt annerledes e-bok-leser enn det vi er vant til. Og det blir også e-bøkene.

Flere av de store medie- og forlagshusene verden over forbereder seg på å levere innhold til nye iPad. Og selv om iPad blir en slags universalnøkkel til mye digitalt innhold og medier, så er ett av satsningsområdene elektroniske bøker.

iBookStore

Apple har selv skrevet en e-bok-leser spesielt for iPad-lanseringen - og ikke minst også en helt ny avdeling for bøker i iTunes-butikken kalt iBookStore.

Men forlaget Penguin nøyer seg ikke med hva Apple selv legger til rette for - de utvikler likegodt sine egne, interaktive bøker. Til en viss grad kan disse minne noe om de interaktive og over-hypede CD-ROM-bøkene fra 90-tallet.

Se og også røre

I videoen under kan man se en presentasjon av forskningen så langt - og det er interaktive barnetitler, interaktive og illustrerte bøker for unge voksne, interaktive medisinske atlas (noe som forsåvidt har vært en slags suksess for iPhone) samt en tittel for astronomi-interesserte.

Selv om det er pågående utviklinger, så ser man tydelig at Penguin prøver å blåse mer (interaktivt) liv inn i bøkene sine. De titlene som blir presentert egner seg sikkert også for det. Vanlige bøker vil kanskje fremdeles egne seg best for ordinær sideskift.

Les om:

Komponenter