Slik blir iOS i bilen

Slik blir iOS i bilen

VIDEO: Første sniktitt på in dash-interface.

Apple utvikler en tilpasset versjon av iOS for bilen.

Under WWDC-utviklerkonferansen i San Francisco i fjor sommer kunngjorde Apple at de jobber med en iOS-versjon tilpasset biler.

Flere bilmerker ble nevnt som partnere, og det er snakk om en in dash-løsning som vil kunne styre musikkanlegg og navigasjon. Noen vil ha en egen knapp på rattet for å aktivisere Siri-talestyringen. Og kanskje det til og med blir utviklet egne apper spesielt for bil-bruk?

Nå har vi ikke hørt noe nytt siden den gang, og kanskje det hele er avhengig av en helt ny versjon av iOS - versjon 8 - som forventes å komme denne sommeren.

Men takket være kode som finnes i utviklerprogramvaren for iOS-koding, har noen klart å rekonstruere format og funksjoner til hvordan dette systemet kan se ut i en bil.

Vi ser enkelte demonstrasjoner i en simulator, og det er tydelig at en viss iPhone-kobling er tiltenkt. Det er også meningen at systemet skal kunne styres via Siri - det vil si styrt av tale både for kommandoer og for resultater.

Akkurat sistnevnte vil jo bli en utfordring for oss, siden Siri (ironisk nok, men tanke på norske utvikler-røtter) ikke snakker norsk. Så da gjelder det å jobbe med diksjonen.

Se en video-gjennomgang nedenfor. Via The Verge

Les om:

Komponenter