Slik blir IOS Healthbook

Slik blir IOS Healthbook

RYKTE: Apples helselogg - kompanjong til Iwatch?

Glem storebror - Iphone ser deg også!

Apples påståtte helse-komponent i iWatch-konseptet kan minne om iOS Passbook.

iWatch-klokken med diverse innebygde sensorer har lenge gått varmt som rykte om et kommende Apple-produkt.

Nå kan sammenfallende rykter tyde på en følgeapp for iOS som antakelig blir sentralbordet for ulike helserelaterte, kroppsnære teknologier.

iOS 8 med Healthbook

Bildene som ble oppdaget på en kinesiske Weibo-konto, skal angivelig vise grafikken for Healthbook-appen, og den drar veksler på Apples egen Passbook-app, som samler ulike billetter og ombordstigningskort.

Det vi kan se av grafikken, er ulike faner for en lang rekke helserelaterte kategorier som puls, blodtrykk, ernæring og kosthold, blodsukker, søvn, lungefunksjon, åndedrett, oksygenmetning i blodet, vekt, aktivitetsnivå, og mere til.

Det store spørsmålet blir kanskje om Apple vil legge til rette for et økosystem der også andre hardware-produsenter kan skrive mot en felles database for helse-metrikk. Og kanskje også om hvorvidt dette blir liggende kryptert på din egen telefon, eller sendes ut i skyen.

Apple har allerede en innebygd bevegelses-prosessor i iPhone 5s, og har forøvrig også ansatt en rekke personer mer erfaring fra liknende teknologier og markeder.

Det er fremdeles tidlig på året med tanke på WWDC-utviklerkonferansen, der man kanskje kunne tenke seg at iOS 8 ble presentert for programmerere. Tradisjonelt er dette arrangementet i juni i SanFrancisco.

Wello

Samtidig som Apple-ryktene går sin vante gang, går verden fremover. Kroppssensorer finnes det etter hvert mange av, og Google har nettopp lansert API-verktøy for sin bærbare teknologi.

Og det finnes også en rekke iPhone-tilbehør som kan foreta kropps-målinger i ulike kategorier, som blodsukker, blodtrykk, oksygenmetning, hjertefrekvens, og så videre.

En nykommer er Wello - som faktisk ikke er på markedet helt enda. Wello er en iPhone-case som også kan ta tempen din. Eller pulsen.

Wello kommuniserer med din iPhone over Bluetooth 4.0, og er dermed tilgjengelig fra versjon 4s av og fremover. Wello kan forhåndsbestilles for 200 amerikanske dollar. Les mer om Wello her .

Se en promo-video for Wello nedenfor.

Les om:

Komponenter