Slik blir Mcafee-erstatningen

Slik blir Mcafee-erstatningen

Er bedriften din rammet, får dere gratis produkter, service og support.

Mcafee forkynte igår at selskapet vil tilby ett års gratis lisens på sine automatiske sikkerhetsoppdateringer til bedrifter påvirket av forrige ukes problemrammede oppdatering.

Mcafee, som har fått massiv kritikk for å la den feilaktige oppdateringen slippe ut på markedet, la til at de vil legge til andre servicer, produkter og support-pakker til kunder med behov for dette.

Gratispakke

- Mcafee vil tilby sine kunder en pakke bestående av en kombinasjon eller utvalg av service, support og produkter tilpasset den enkelte brukers situasjon, forteller selskapet på en nettside rettet mot bedrifter.

Mcafee har også fortalt sine bedriftskunder at de vil kontakte dem med detaljer om kompensasjonsprogrammet, og ber også alle som er påvirket av feilen om å ta kontakt med selskapet snarest.

Mcafee har allerede lovet å erstatte utlegg som privatpersoner har hatt etter forrige ukes katastrofale tabbe, da en oppdatering av selskapets antivirusprogram førte til at en viktig Windows systemfil ble identifisert som en trussel. De fleste pc-ene rammet av feilen tilhørte imidlertid bedrifter, hvor maskiner som benytter Windows XP Service Pack 3 opplvede flere dager med systemsvikt, blåskjermer og feilmeldinger.

Gratis reparasjon

Mcafee lovet å erstatte "rimelige kostnader" som de rammede privatkundene må ut med for å reparere pc-ene sine, samt å utvide sikkerhetsabonnementene deres med to år. I går definerte Mcafee begrepet "rimelige kostnader" med utgiften forbundet med å ta med en pc til en "lokal teknisk support-spesialist". Flere detaljer om selskapets kundeerstatning vil komme etterhvert, gjentok Mcafee igår.

Mcafee er ikke den første antivirusleverandøren tvunget til å betale for sine feilsteg. I 2005 måtte Trend Micro ut med over åtte millioner dollar til sine brukere etter en lignenede tabbe, og i 2007 ga Symantec gratis backuprogramvare og utvidet lisensen for Norton Antivirus med tolv måneder for kunder berørt av en feilslått oppdatering.