Slik blir neste iPad

Slik blir neste iPad

RYKTE: Bedre skjerm, men oppløsningen forblir den samme.

Apple har i kjent stil ikke sagt et pip om nestegenerasjons iPad, men ettersom det eksterne pr-maskineriet lever i beste velgående er det heller ikke behov for det. Sist ut med mat til fuglene er en taiwansk analytiker.

Ifølge Ming-Chi Kuo ved Concord Securities kommer iPad 2 til å være utstyrt med en bedre skjerm.

Forsåvidt allerede ventede nyheter, men i motsetning til tidligere rykter hevder analytikeren at oppløsningen vil forbli den samme som i dag (1024x768). Panelet blir imidlertid 30-35 prosent tynnere enn den nåværende versjonen, sier han.

I tillegg kommer skjermen til å være antirefleksbehandlet, noe som gjør vil gjøre det enklere å bruke nettbrettet i sollys, skriver AppleInsider.

LES OGSÅ:

Neste iPhone og iPad blir lommebok

Råere grafikk

Analytikeren sier også at prosessoren kommer til å være en tokjernet Cortex A9 på 1,2 gigahertz. Grafikkprosessoren er en PowerVR SHX543, og skal være rundt 200-300 prosent raskere enn iPhone 4. For å dra full nytte av den forbedrede grafikken dobles også arbeidsminnet fra 256 til 512 megabyte.

Ming-Chi Kuo hevder også iPad 2 kommer til å være utstyrt med to kameraer. Kameraet på baksiden vil være på én megapiksel og vil først og fremst være ment for videoinnspilling og "augmented reality". På forsiden kommer det til å finnes et kamera på 0,3 megapiksler (VGA) som er ment for videosamtaler.

Ifølge analytikerens kilder kommer det til å bli produsert mellom 4,5 og 5 millioner eksemplarer til lanseringen, som vil finne sted en gang rundt månedsskiftet mars/april.

LES OGSÅ:

- Produksjons-start for iPad 2 i februar

Mange rykter

For bare to uker siden ble det sagt at skjermen i iPad 2 ville få en oppløsning på 1048x1536. I forrige uke hevdet analyseselskapet IDC på sin side at det ikke ville skje, ettersom det Ifølge IDC rett og slett er for dyrt å produsere slike skjermer i dag.

Før helgen ble det også sådd tvil rundt Engadgets påstander om at nestegenerasjonsmodellen kommer til å få en innebygd sd-kortleser, ifølge Macworld.se.

LES OGSÅ:

Spennende nyheter til iPhone og iPad

Les om:

Komponenter