Slik bruker du iDisk via iPhone

Slik bruker du iDisk via iPhone

Med OneDisk for iPhone har du mulighet for full tilgang til Apples online-lagring iDisk.

Mange lurer på hvordan de kan overføre dokumenter til en iPhone, og det finnes løsninger for det. Men det er ikke sikkert du trenger å ty til dette for å få tilgang til dine filer. For du kan nå aksessere disse rett fra Apples online-lagringssted iDisk, som er en del av et MobileMe-abonnement.

LES OGSÅ: iPhone 3.0 støtter MMS

Fordelen med denne løsningen er selvfølgelig at man ikke er begrenset til iPhone, men har tilgang både fra en annen Mac, en ordinær pc eller til og med fra en nettleser.

Fleksibelt

Men OneDisk er - kanskje på tross av sitt navn - ikke begrenset til iDisk, og kan skaffe tilgang til alle WebDAV-løsninger for online-lagring. Dette inkluderer for eksempel Box.Net, Filesanywhere or MyDisk.se. OneDisk er heller ikke begrenset til en enkel MobileMe-konto - flere forskjellige iDisker kan aksesseres.

OneDisk har en innebygget fil-leser som tar alt fra MS Office og iWork-dokumenter til PDF, TXT, HTML med mer. Dette åpner for å bruke en iPhone som en ebok-leser uten spesielle krav til programvare eller formatering av dokumentet - med PDF som mellomledd kan det meste vises.

I tillegg til å lese filer kan disse også sendes som vedlegg til e-poster.

Filer overføres fra en Mac til iDisk enten direkte i Finderen eller via web-grensesnittet. Og man er ikke avhengig av å være koblet til et WiFi-nettverk for nedlasting. OneDisk lar deg bruke en EDGE-forbindelse og 3G-nettet fullt ut.

Du kan lese mer om OneDisk fra Readdle her. OneDisk koster 45 kroner og er tilgjengelig fra AppStore her.

Les om:

Komponenter