Slik deler du store filer via iDisk

Slik deler du store filer via iDisk

Er du MobileMe-abonnent, er det enkelt å dele store filer med andre via iDisk. Her er oppskriften.

Vil du dele filer med andre, men opplever at filene er for store som e-postvedlegg? Hvis du er MobileMe-abonnent, er det enkelt å gjøre det med iDisk. Her forteller vi deg hvordan.

LES OGSÅ: Keynote 09 - hva er nytt?

MobileMe og iDisk

Apple fortsetter ufortrødent å utvide tilbudet i online-tjenesten MobileMe. I bunnen ligger en epost-konto samt en online-harddisk kalt iDisk.

Her kan du lagre dine data, ta backup av og synkronisere dine lokale filer, eller opprette innhold til nettsider.

Og nå kan du altså også benytte MobileMe og iDisk for å dele store filer som ellers ville tatt knekken på en gjennomsnittlig e-posttjener.

Direkte tilgang

Mac-brukere med MobileMe-abonnement har direkte tilgang til den delte disken i Finder, og kan laste opp innhold derfra.

I tillegg kan man gå inn via startsiden me.com og gjøre tilsvarende derfra. Sistnevnte betyr at du ikke er begrenset til en enkelt Mac, eller tilgang til en av dine egne maskiner for opplasting, for den saks skyld.

En fil som er lastet opp til iDisk, deles enkelt ved å velge en e-postkonto som mottaker. Valg som kan bestemmes, er passord for tilgang og varighet på tilgjengeligheten.

Man kan når som helst velge å skru av delingen av en fil. Dette gjøres i MobileMe-preferansene.

E-postmelding

Når du deler en fil, vil mottakeren få en e-post med melding om at det er en fil tilgjengelig for nedlasting, og med en direkte-link rett i samme e-post. Stor enklere blir det ikke i den andre enden.

Nå begynner det altså å stemme med en abonnementspris på 690 kroner årlig (1 040 kroner for et familie-abonnement). Standard-abonnementet inkluderer 20 GB online disk-plass, som kan fordeles etter eget ønske mellom e-postplass og iDisk-plass.

Også for Windows

Denne tjenesten fungerer forresten også fra Windows-maskiner - for oppsett se her.

For en video-presentasjon av den nye funksjonaliteten, se nedenfor.

iWork-deling kommer

Forøvrig tester Apple for tiden ut en funksjon for online-deling av iWork-dokumenter, kalt iwork.com . Dette er i kombinasjon med en MobileMe-konto, og er en funksjon som er ny i iWork 09-pakken. Les mer om deling av dokumenter under iWork 09 her.

Les om: