Slik endrer du forsiden på et Facebook-album

Slik endrer du forsiden på et Facebook-album

Irritert over at Facebook velger feil forsidebilde for dine fotoalbum på tjenesten? Her er løsningen på problemet.

Mange, inkludert undertegnede, irriterer seg over at Facebook velger «feil» forsidebilde for fotoalbum som man oppretter på tjenesten.

Årsaken til det er ganske enkel. Facebook er programmert til å velge det nyeste bildet som ble lastet opp til et fotoalbum som coverbilde.

Er det siste bildet fra en ferie, og du har fotografert noe som ikke har med ferien å gjøre, kan du risikere å gjøre fotoalbumet fremstår som mindre interessant for dine kontakter. Men heldigvis finnes det en enkel måte å rette opp i dette problemet på.

Start med å logge inn på Facebook, hvis du ikke har gjort det allerede.

Fra forsiden, trykk på lenken som heter Bilder i venstre kolonne slik at den utvider seg. Trykk så på valget som heter Mine opplastinger. Nå skal du se fotoalbumene du har opprettet på tjenesten.

Finn albumet du ønsker å bytte cover på, og trykk på lenken som heter Rediger album. Når den nye siden lastes inn, sørg for at fanen som heter Rediger bilder er valgt. Bildene i albumet vil vises under hverandre i egen kolonne til høyre i siden.

Finn frem til det bildet som du ønsker å være forsiden på albumet, og trykk inn radioknappen Dette er forsiden på albumet (se skjermbilde). Avslutt med å trykke på Lagre endringer-knappen.