Slik får all musikken plass på iPhone

Slik får all musikken plass på iPhone

SimplifyMedia for Mac og iPhone er ute i versjon 2.0.

Har du for lite lagringsplass på iPhone for musikk-samlingen? Hva med å streame hele iTunes-biblioteket hjemmefra?

SimplifyMedia har vært en av våre favoritter lenge. En enkel liten server-modul installeres på (medie-)Mac-en hjemme, og via en lett, liten klient kan man koble seg til musikken fra en ekstern maskin over nett.

Dette fungerer både for Mac-er, Windows- og Linux-bokser - og musikken kan også streames over WiFi, EDGE og 3G. Og du kan invitere opptil 30 venner til å ta del i din gode musikk-smak.

SimplifyMedia er lett å installere og sette opp - alt som kreves er en konto-registrering. Ikke noe herk med ruter-oppsett eller slikt. Og best av alt: SimplifyMedia er gratis.

Nyheter i versjon 2

Men SimplifyMedia-gjengen har ikke ligget på latsiden, og er nå ute med versjon 2 av programvaren. Blant flere nyvinninger finnes det en klient for iPhone og iPod Touch. Med andre ord kan hele lyd-biblioteket i mediesenteret hjemme lyttes til fra over alt i verden der du har tilgang til nett. Vi anbefaler selvfølgelig (gratis) WiFi eller en fri data-plan dersom planen er å slå seg løs med dette.

LES OGSÅ: Suksess for norsk iPhone radio

Nytt i versjon 2 er også muligheten til å søke på artistnavn, spor-titler og album både fra ditt eget bibliotek og fra tilkoblede venner. Favoritter kan tagges og bli til spillelister på direkten både fra egne lydklipp og fra venners samlinger. Det er også blitt mulig å bla fremover i lydbøker og podcaster ved å dra i en progresjons-markør.

Nedlasting og informasjon

En begrensning for iPhone og iPod Touch-programvaren er at det ikke er mulig å strømme DRM-beskyttede MP4-filer til disse. Nå er DRM historie i iTunes Store, men dette vil gjelde eldre filer. Vi anbefaler å oppgradere disse, eventuelt konvertere.

SimplifyMedias klient for iPhone og iPod Touch kalles Simplify Music 2.0, koster beskjedne 17 kroner, og kan lastes ned her . Du kan laste ned server og klienter samt lese mer om SimplifyMedia her .

Nedenfor en demo-video.

LES OGSÅ: Fjernstyr Mac-en via iPhone

Les om:

Komponenter