Slik får du faner i Finder

Slik får du faner i Finder

TotalFinder er et genialt lite verktøy som gjør det enklere å jobbe med flere mapper i Finder.

Faner er en ekstremt nyttig funksjon som finnes i de fleste av dagens nettlesere, og som gjør det mye enklere å jobbe med mange vinduer (nettsider) samtidig.

Er du en av dem som elsker faner? Da vil du muligens glede deg over TotalFinder - et lite verktøy som bringer faner til Finder.

LES OGSÅ:

Nyttige triks i Finder og Docken

Chrome-faner

Du laster ned TotalFinder fra totalfinder.binaryage.com. Det er enkelt å installere og krever ikke restart av Mac-en din.

Når verktøyet er installert på maskinen, åpner du Finder. Her vil du se et nytt grensesnitt med det samme utseendet som nettleseren Google Chrome. Fanene fungerer på stort sett samme måte; du kan flytte faner rundt i et vindu, dra faner over i separate vinduer og slå sammen flere vinduer i en fanebasert visning.

For å åpne en ny fane kan du bruke tastatursnarveien Kommando+T. For å lukke en fane trykker du på Kommando+W. Det finnes også en rekke andre tastatursnarveier det kan være nyttig å lære seg.

LES OGSÅ:

Bedre programsvitsjing med Switché

TotalFinder har også en kjekk funksjon kalt «Dual Mode» som gjør det mulig å stille opp to separate Finder-vinduer ved siden av hverandre. Dette gjør det utrolig enkelt å flytte filer fra en mappe til en annen.

En rekke andre nyttige innstillinger er tilgjengelig i Finders egne innstillinger med TotalFinder installert. Du kan forhindre at .DS-Store-filer lagres i mapper, vise skjulte filer, sortere mapper over filer i listevisning og tvinge den grønne zoom-knappen til å lltid maksimere Finder-vinduer for å fylle skjermen.

TotalFinder fungerer bare i OS X 10.6 Snow Leopard og koster 15 dollar for en lisens. Last ned her.

LES OGSÅ:

Lettlest med Safari Reader

Les om:

Komponenter