Slik får du iPhone 4 på fredag

Slik får du iPhone 4 på fredag

Noen holder nattåpent, mens andre starter salget klokken 09.00.

OPPDATERT: Fredag 30. juli lanseres iPhone 4 i Norge.

Fra tidligere år vet vi at det kan være vanskelig å skaffe seg en iPhone på lanseringsdagen, og det blir trolig lignende tilstander i år også. Men det betyr ikke at det er umulig.

Ifølge Netcom er leveringssituasjonen bedre enn den har vært ved tidligere iPhone-lanseringer.

Holder nattåpent

Flere butikker holder nattåpent slik at du kan kjøpe deg en ny iPhone 4 allerede klokken 00.00 natt til fredag.

I Oslo holder blant annet Expert Klingenberg nattåpent, får Macworld.no bekreftet.

Expert Klingenberg er en av få norske butikker med egen Apple Shop-In-Shop-avdeling og hadde i fjor stor suksess med nattåpent salg av iPhone 3GS. Fordi butikken i år fører både Telenor og Netcom, vil det være enda flere iPhone-er tilgjengelig enn i fjor.

Expert Klingenberg holder åpent fra 00.00 til 02.30 og det vil være et eget kølappsystem som skal sikre at førstemann faktisk kommer til mølla. Oppretting av nytt mikrosimkort og aktivering av telefonen vil skje i butikken, får vi opplyst.

Telebutikken i Byporten og på Sogningen Storsenter i Sogndal holder også nattåpent, ifølge Netcoms iPhone-blogg. Amobil skriver dessuten Elkjøp Express på Karl Johan og i Bogstadveien i Oslo også vil selge iPhone 4 fra midnatt.

Ring din lokale telebutikk for å sjekke om de holder nattåpent eller når salget starter fredag morgen. I år er det ingen som vil ta imot forhåndsbestillinger, men det kan være at noen opererer med ventelister.

Salg i nettbutikk

Det vil også være mulig å kjøpe iPhone 4 via nettet. Netcom åpner nettbutikken 09.00 fredag morgen.

- Vi har forberedt så godt vi kan med ekstra kapasitet for at nettbutikken skal holde seg oppe i lanseringsrushet. De som ikke kommer inn på grunn av stor pågang, skal få en klar melding om dette, skriver Netcom på sin iPhone-blogg.

Chess starter nettsalget fredag, men bare for eksisterende kunder. Klokkeslett er ikke bekreftet. Chess' nettbutikk åpner for alle kunder dagen etter, lørdag 31. juli.

Telenor har foreløpig ikke sagt noe mer enn at salget starter 30. juli.

Apples anbefalte utsalgspris uten abonnement er fra 4 890 kroner for 16 GB, og 5 790 kroner for 32 GB. Sjekk operatørenes priser her: