Slik får du kontroll over menylinjen

Slik får du kontroll over menylinjen

Har du altfor mange ikoner i menylinjen på Mac-en? Da kan dette smarte programmet hjelpe deg.

Stadig flere utviklere velger å legge programmene sine som ikoner i menylinjen.

Dette kan forsåvidt være nyttig, da det gir raskere tilgang til programmene og deres funksjoner.

Men noen har veldig mange programmer liggende der, noe som kan gjøre det uoversiktlig og støyete.

Løsningen på det? Bartender! Et enkelt, men effektivt lite program som lar deg få kontroll over ikon-overfloden i menylinjen din i OS X.

En ekstra menylinje

Bartender byr ganske enkelt på en ekstra menylinje under den vanlige menylinjen i Mac-operativsystemet. Hit kan du på 1-2-3 flytte over ikoner du ikke trenger til enhver tid.

I innstillingene til Bartender kan du sette opp menylinjen(e) dine akkurat som du ønsker. Du kan velge å ha et ikon i den vanlige menylinjen, eller du kan flytte det ned i Bartender sin menylinje. Du kan også skjule det fullstendig - og så kan du få det til å bare være synlig ved oppdateringer.

Du kan skjule Varslingssenter-ikonet med Bartender, og så kan du til og med skjule Bartender sitt eget ikon og heller sette opp en global hurtigtast for å hente den skjulte menylinjen frem når du trenger det.

Programmer som ligger i Bartender-menylinjen kan brukes på samme måte som om de lå i den vanlige menylinjen. De mister ikke noe funksjonalitet.

Med Bartender kan du dessuten enkelt bestemme rekkefølgen på alle ikonene i menylinjen, også den til OS X, bare ved å trykke på Kommando-tasten og dra ikonene.

Versjon 1.0

Bartender ble nettopp lansert i versjon 1.0, som skal være den ferdige utgaven av programmet. Det koster 15 dollar, knappe 90 kroner. Du kan også laste ned en fireukers gratis prøveversjon. Les mer på macbartender.com.

Via TUAW.

Les om:

Komponenter