Slik fikser du Lion-irritasjonene

Slik fikser du Lion-irritasjonene

Lion Tweaks gjør det enkelt å skru av teite funksjoner i OS X 10.7.

Apples nyeste operativsystem til Mac, OS X Lion, kommer med masse nytt, men ikke alle de nye funksjonene har vunnet over Mac-brukernes hjerter.

Det er mange fordeler ved å oppgradere til Lion, men hvis du er vant til hvordan Snow Leopard fungerer, vil du få deg noen overraskelser. Blant annet har Apple lagt til vindusanimasjoner, som i mange tilfeller kan være mer plagsomt enn nyttig.

Mye kan justeres i systeminnstillingene, og mange av irritasjonene kan også fikses via terminalen. For dere som har kommandolinje-angst, har imidlertid norske Fredrik Wiker sluppet et lite verktøy kalt Lion Tweaks.

Fort gjort

Med hjelp av Lion Tweaks kan du for eksempel skru av animasjoner, gjøre biblioteksmappen synlig, aktivere gjentakende taster, deaktivere det nye utseendet i adresseboken og iCal, gjøre rullelistene permanent synlige og tilpasse bakgrunnsbilder for Launchpad.

Du kan selvfølgelig gå tilbake på endringene dersom du på et senere tidspunkt oppdager at du foretrekker de nye Lion-funksjonene likevel.

Lion Tweaks er gratis å laste ned fra iFredrik.com.

PS: TinkerTool er et annet verktøy som gir deg tilgang til skjulte innstillinger i OS X. TinkerTook er nylig oppdatert med støtte for Lion.

Les om: