Slik er Google Quick Search Box

Slik er Google Quick Search Box

Google Quick Search Box gjør det enkelt å søke både lokalt og på nettet.

Google prøver å få oss til å gå nye veier for å søke etter informasjon - på nett og lokalt. Google Quick Search Box gjør det enkelt å søke både lokalt og på internett.

Du kjenner kanskje Google Desktop for Mac fra før? Vel, da forstår du en av hovedfunksjonene til Googles siste innovasjon, Quick Search Box.

LES OGSÅ: Google Picasa for Mac i beta

Forskjellen ligger i at Quick Search Box gjør mye mer enn bare å søke opp informasjon på maskinen din. Programmet kalles opp med samme taste-kommando; to trykk på Command-tasten (Eple-tasten).

Du kan søke på lokale filer, du kan søke på informasjon på nettet, du kan begrense søk til bestemte nettsider, du kan søke opp innhold i dine Google Docs, og planen er at du etter hvert skal kunne søke på innhold i din Gmail-konto.

Kontekst-sensitiv

Men i tillegg er Quick Search Box også kontekst-sensitiv, om en kan kalle det det. Med dette menes at programmet kan utføre operasjoner på søkeresultatene, som for eksempel å åpne en musikk-fil du har lett etter, åpne resultatet av et nett-søk i nettleseren, eller åpne et dokument for redigering.

Eller om du for eksempel har søkt opp en person som ligger i din kontakt-liste, så foreslår Quick Search Box ulike handlinger som kan gjennomføres - eksempelvis å sende en e-post til vedkommende. På denne måten fungerer Quick Search Box altså også som en program launcher.

Sistnevnte kommer ikke som noen overraskelse, siden en av utviklerene bak programmet heter Nicholas Jitkoff. Jitkoff vil for mange være kjent som mannen bak Quicksilver, den ultimate launcheren og produktivitets-programmet for OS X. Jitkoff har lagt Quicksilver på hyllen, men tatt med seg erfaringene over i Quick Search Box.

Begrense søkeresultatene

Quick Search Box kan begrense søkeresultatene til kun å vise bilder, nyheter eller produkter, eller Wikipedia-treff og YouTube-resultater. I tillegg er enkle definisjoner mulig, som for eksempel matematikk-operasjoner, værmeldinger og ordbok-oppslag.

LES OGSÅ: Googles talegjenkjenning-søk for iPhone lansert

For søk lokalt etter filer kan Quick Search Box benytte seg av Spotlight-indekseringen, utover dette indekserer programmet selv filene.

I tillegg har utviklerene lagt opp Quick Search Box slik at det er mulig å skrive tilleggs-moduler for andre utviklere, så regn med at det kommer en Amazon-plugin snart. Quick Search Box er forøvrig åpen kildekode, slik at du faktisk kan bidra til koden selv.

Quick Search Box krever minst OS X 10.5 Leopard, og den første utvikler-forhåndsvisningen kan lastes ned her . Du kan lese mer om Quick Search Box på Googles offisielle blogg her .

PS: Som så mangt Google driver med er også denne programvaren i prøvefasen - men vi snakker tidlig i prøvefasen. Du må regne med at programmet kan være ustabilt.

Les om:

Komponenter