Slik installerer du flere spill samtidig

Slik installerer du flere spill samtidig

En fersk Steam-oppdatering lar deg spare tid på spillinstallasjonene dine.

De aller fleste som spiller har sikkert en Steam-konto som ligner litt på vår, tjokkfull av spill vi aldri fikk rotet oss til å installere.

Bedre blir det ikke av at det alltid dukker opp noen tilbud som er for gode til å avslå når Steam har sommer-, vinter-, jule- eller hva-som-helst-grunn-for-salg.

Til nå har det vært en ganske langdryg affære å installere en haug med spill fra Steam, om det nå er fordi kredittkortet gikk varmt ved forrige salg, eller fordi du har bygd om pc-en og må installere alt på nytt.

I en fersk oppdatering har Steam gjort det mye enklere for de av oss som aller helst vil installere 10-15 spill raskest mulig.

Den nye oppdateringen lar deg høyreklikke på flere spill og installere dem samtidig, og det uten å måtte klikke gjennom en haug med bokser med tillatelser for hvert eneste spill.

Det eneste du trenger gjøre, er å holde Shift- eller Control-knappen inne og velge spillene du vil installere, så er det bare å høyreklikke og velge å installere.

Som alltid vil det dukke opp dialogbokser der du skal tillate ting og få informasjon. Men de vil altså nå bare dukke opp én gang, og i samme slengen informere om hvor mye plass de valgte spillene til sammen vil kreve på harddisken eller SSD-en din.

Skulle du ha klart å ta med med et spill du egentlig ikke er interessert i å installere, kan du enkelt klikke det bort fra dialogboksen som dukker opp.

Endringen er for så vidt ikke veldig stor, og for de fleste er det kanskje ikke aktuelt å titt og ofte installere en haug med spill samtidig. Men så er det de gangene en har ny pc, nyinstallert Windows eller har tatt av på nok et salg. Da kan det være greit å slippe å installere spill etter spill etter spill i flere timer.

Så gjenstår det bare å se om en noen gang får spilt dem, eller om de også kan legges til i den stadig voksende listen av spill en har kjøpt fordi det var billig, og tenkte at "det må jeg spille", men som aldri blir testet ut.