Slik er iWork for iPad

Slik er iWork for iPad

Apple med flere detaljer om iWork-arbeidet.

Nylig startet forsalget av iPad i USA. Samtidig kom Apple mer mer utfyllende informasjon om hvordan produktivitetspakken iWork for iPad fungerer.

iWork-pakken vil for iPad, som for en vanlig Mac, inneholde programmene Pages, Numbers og Keynote. Dette er, henholdsvis, en kombinert tekstbehandler og sideombrekker, et regneark samt et presentasjonsverktøy.

Programmene vil selges enkeltvis for 10 dollar fra og med 3. april - samme dag som iPad selges fra Apple-butikker i USA. Alle programmer vi forøvrig ha muligheten til å skrive direkte til iwork.com - Apples fildelingstjeneste for iWork-brukere som har vært i betafasen i en god stund nå.

Pages

Fra Pages vil du kunne dele dine Pages-dokumenter med andre via e-post. Og da enten som Pages-dokument eller som et Word-document, eller som en pdf-fil. Sistnevnte vil i utgangspunktet ikke være en redigerbar fil. Tilsvarende vil du kunne motta Pages eller Word-dokumenter i en e-post og jobbe videre med dem i iWork på iPad.

Les også: 120 000 iPad-er solgt på en dag

Hele 16 forskellige dokumentmaler følger med Pages for iPad. Mens du er i Pages, kan du rotere skjermen sideveis. Da vil iPad gå inn i en ren skjerm-modus som er fri for forstyrrelser.

Blåtann

Om du foretrekker å skrive fra et fysisk tastatur fremfor på berøringsskjermen, har Apple en egen dokkingløsning for det. Men det som fremkom nylig var at Apple faktisk lar deg koble til et Apple Keyboard over blåtann. Dermed du kan bruke et slikt dersom du har et fra før eller om du foretrekker å ha tastaturet uavhengig av skjermen.

Keynote

På samme måte som Pages kan Keynote ta imot og redigere sine egne filyper. I tillegg vil Keynote for iPad også kunne motta, redigere og fremvise PowerPoint-filer. Keynote-filer kan sendes via e-post til en iPad for videre bearbeiding eller bare for fremvisning. Med en Apple-adapter kan man koble iPad til en ekstern projektor eller dataskjerm.

12 Keynote-temaer medfølger, og sannsynligis vil det komme en rekke tredjeparts-temaer for salg over iTunes App Store. Både bilder og video kan settes inn i Keynote-dokumenter. Overganger mellom slides samt objekt-animasjoner kan benyttes.

Numbers

Også regnearket Numbers kommer med mange maler, i alt 16, slik at det skal være lett å formatere regnearkene. På samme måte som Pages kan Numbers-skjermen tas til en fullskjermvisning for uhindret tall-meditasjon fritt for utenforliggende rot.

Som sine to følgesvenner Pages og Keynote kan Numbers sende og motta dokumenter per e-post - og da igjen enten i Numbers' eget filformat, eller som Excel-filer.

iWorks for iPad støtter dermed Microsofts Office-filformater for de tilsvarende programmene. Det er usikkert hvilken filversjon Apple legger opp til, men vi antar den siste. Det vil si iWork '09 for Apple-dokumenter. For Office-filer virker det som om det er DOC-, XLS- og PPF-filer.

Du kan lese mer om iWork for iPad her.

Les om: