Slik kan du gi nytt liv til gammel iPad

Slik kan du gi nytt liv til gammel iPad

Har du planer om å kjøpe den nye iPad-en som kommer til uka? Dette kan du gjøre med den gamle.

Det er under en uke til Apple lanserer ny iPad. Nettbrettet kommer i salg ikke altfor lenge etter det, så hvis du ønsker å få noe penger for din iPad eller iPad 2, bør du ikke dvele altfor lenge.

Markedet for brukte iPad-er kommer til å eksplodere snart, noe som gjør at det kan bli vanskelig å få den prisen du ønsker for din gamle iPad.

Men du må ikke selge iPad-en din for mindre enn hva den er - eller du mener den er - verdt. I stedet for å selge kan du finne nye formål i livet for den. Her er seks forslag.

1. Bibliotek

Det finnes flere apper for å lese e-bøker på en iPad: Apples iBooks, Amazon Kindle og Barnes and Nobles Nook. Hva med å gjøre din gamle iPad til en dedikert e-bokleser med tilgang til et helt bokbibliotek som hele familien kan benytte seg av?

Hvis du har en bedrift med en resepsjon eller et venterom for kunder, kan du abonnere på blader på iPad-en i stedet for å la utdaterte magasiner fra flere år tilbake ligge og ta opp plass på bordene. Eller hva med et surfebrett for den som venter? Bare husk på å sette begrensninger på bruk utenfor nettleseren!

2. Presentasjoner

En gammel iPad kan også funke fint som et dedikert presentasjonsverktøy. Les PC Worlds artikkel om hvordan du kan bruke nettbrett til presentasjoner. Hvis du har en Apple TV koblet til en tv eller projektor i et konferanserom, kan du bruke AirPlay for å strømme alt fra iPad-skjermen trådløst på den større skjermen.

3. Konferanser

Hvis din gamle iPad er en andregenerasjonsmodell - den som har et frontkamera - kan du bruke den som dedikert enhet for videokonferanser. Du kan bruke Webex, Skype eller FaceTime til andre kamerautstyrte iOS-enheter eller andre konferansetjenester for å holde møter og snakke ansikt-til-ansikt fra hvor som helst i verden.

4. Betalingsterminal

Skaff deg en iZettle-kortleser og bruk din gamle iPad som betalingsterminal for kredittkort. iZettles iPad-applikasjon lar deg legge inn produkter i et bibliotek, slik at du enkelt kan bruke løsningen som et kasseapparat. iZettle er gratis, du betaler kun en transaksjonskostnad på 1,50 kroner pluss 2,75 prosent av kjøpesummen. Les mer:

Fremtidens betalingsløsning er her

5. Digital ramme

Du kan også bruke din gamle iPad som en digital fotoramme, riktignok en ganske dyr en. Du kan laste den opp med bilder av din bedrift, produkter, kunder og ansatte, og vise frem bildene i et lysbildeshow. Du kan sette opp nettbrettet i resepsjonen slik at alle som kommer på besøk får se bildene.

6. La noen arve den

Kanskje kan en av dine ansatte få bruk for den? Eller hva med noen i familien? Du kan bruke den som en dedikert underholdnignsenhet for å strømme filmer eller musikk, enten til iPad-en eller med AirPlay til en tv eller et stereoanlegg. Du kan også la barna overta den, sett at du sørger for at det ikke er fritt frem for bruk av den.

Du kan som nevnt også selge den gamle iPad-en, om du har planer om å kjøpe en ny. Vi vet ikke når den norske lanseringsdatoen blir, men jo fortere du kvitter deg med den, jo mer får du antagelig. Når det er sagt, tenk også nøye gjennom om du trenger en iPad 3, spesielt om du ganske nylig har kjøpt deg 2-eren. Vi vet ennå ikke hvor stor oppgraderingen blir, selv om ryktene er relativt entydige.

Les om:

Komponenter