Slik kan nye MacBook Pro bli

Slik kan nye MacBook Pro bli

Her er alle ryktene om neste serie MacBook Pro-bærbare.

De siste dagene har det gått mange rykter om at Apple kommer til å slippe en ny serie MacBook Pro-modeller på torsdag kveld norsk tid.

Våre søsterpublikasjoner Macworld Sverige og PC World USA har samlet sammen noen av de heteste spekulasjonene omkring hva neste generasjon MacBook Pro kan ha å by på.

LES OGSÅ:

Snart ny MacBook Pro?

Rykte 1: Lanseringsdato

Ifølge MacRumors og AppleInsider kommer Apple til å lansere en ny serie MacBook Pro den 24. februar. Opplysningene er basert på flere indikasjoner. For det første er det på høy tid med en oppdatering, da det er over 315 dager siden de siste modellene ble sluppet. I snitt bruker det ifølge MacRumors å gå 208 dager mellom oppdateringene.

Den andre indikasjonen bygger på at Apple har strupet leveransene av eksisterende modeller, noe som avslører at saker er på gang. Ubekreftede opplysninger vil ha det til at Apples forhandlere er informert om at leveranser av nye produkter ankommer butikkene denne uken.

LES OGSÅ:

Fremtidens MacBook-prosessorer

Rykte 2: Nye Intel-prosessorer

Det går hete rykter om at de nye MacBook Pro-modellene kommer utstyrt med Intels nye prosessorer som går under kodenavnet Sandy Bridge. Intel meldte i forrige måned at de første leveransene av hovedkortene som sendes med Sandy Brigde-prosessorer måtte tilbakekalles på grunn av konstruksjonsfeil i brikkesettene. Det problemet skal ifølge opplysninger ikke påvirke MacBook Pro-modellene.

Rykte 3: Nytt chassi

Ifølge ryktene kommer de nye MacBook Pro-modellene til å være bygget i et nytt materiale som heter liquidmetal. Liquidmetal er et metall som har samme egenskaper som plast, som gjør det enkelt å utforme, men samtidig ekstremt sterkt og lett.

LES OGSÅ:

Apple lisensierer flytende metall

Rykte 4: OS X på SSD-disker

Et annet rykte som dukket opp her om dagen er at samtlige modeller av MacBook Pro kommer til å bli levert med operativsystemet installert på SSD-disker, muligens på 16 gigabyte. Harddiskene kommer fortsatt til å være der, men takket være at operativsystemet kjøres på en SSD-disk blir ytelsen mye bedre. Det kommer ifølge ryktene også til å finnes modeller som bare bruker SSD-disker, men de blir nok ganske dyre.

Det høres sannsynlig ut, ikke minst med tanke på at iMac finnes i en modell som har en hybridløsning med SSD og vanlig harddisk. Dessuten fikk de nye MacBook Air-modellene god kritikk på grunn av den høye ytelsen som SSD gir.

Rykte 5: Light Peak

Et annet rykte som har skutt fart denne uken er at Apple kommer til å satse på Intels nye grensesnitt for tilbehør, Light Peak. Light Peak har støtte for mer en dobbelt så høy overføringshastighet enn USB 3.0. Det ryktes også at både iPad 2 og iPhone 5 kommer til å bli utstyrt med den nye teknologien. Det er imidlertid ikke trolig at den kommer til å erstatte usb, men bli et tillegg.

LES OGSÅ:

Intel og Apple med ny standard?

Rykte 6: Brenselsceller

Ifølge Cult of Mac er det mulig at Apple kommer til å satse på en ny type batterier som er laget av brenselsceller. Med hjelp av brenselsceller skulle det ifølge Cult of Mac være mulig å kjøre en MacBook Pro i opp til 20 timer på en lading.

Rykte 7: Større styreflate

De nye modellene av MacBook Pro ryktes også å få større styreflate. Med tanke på at OS X Lion kommer til å få utvidet støtte for multitouch-gester, er det absolutt ikke utenkelig. På 15- og 17-tommerne skulle det i hvert fall være plass nok.

Hvordan tror du neste MacBook Pro blir? Stemmer alle ryktene?

Les om: