Slik oppretter du din private sky

Slik oppretter du din private sky

Western Digital gir deg tilbake privatliv og rettigheter.

Tør du ikke bruke Dropbox til filer av privat karakter eller med sensitivt innhold? Da kan Western Digitals nye personlige sky være noe for deg.

My Cloud er i prinsippet en NAS, et nettverksdrev du kobler til hjemme- eller kontornettet via Ethernet. Det er innebygget støtte for opptil Gigabit Ethernet.

Deretter vil lagringsplassen i den innebygde harddisken være tilgjengelig fra kablede nett eller også trådløst. Det gjelder både i samme nettverk og utenfra. Dermed kan du via en iOS-app både laste opp og ned bilder, video, musikk og andre dokumenter over nettet hvor enn du er på kloden.

Det man skal være oppmerksom på, dersom man ser for seg å ofte benytte seg av muligheten for adgang utenfra eget nett, er at opp-hastighet på egen internett-linje dermed blir en faktor. Noen har 100/100 Gb fiber - men ikke alle.

Inne i My Cloud sitter en to-kjernes prosessor som skal kunne håndtere det meste du slenger mot den - uten at WD har spesifisert hva slags type CPU dette er. De er også litt vage på kryptering av forbindelsen over nett, så det kan være verd å undersøke nærmere dersom dette er viktig for deg. Men de lover passord-beskyttelse.

I tillegg er det innebygget støtte for DLNA 1.5, slik at den kan fungere som media-hub. Du kan dermed strømme innhold til kompatible enheter.

Western Digital har selv en egen mediestasjon som kan kobles til en tv, men mange nye tv-er har dette innebygget direkte. I tillegg kan du via egne apps også sette opp en iPad eller iPhone som DLNA-klient og strømme til sofakroken.

My Cloud er ferdig formatert for bruk mot Mac, og kan også benyttes som backup-stasjon for OS X' innebygde sikkerhetskopierings-tjeneste TimeMachine. Husk på at TimeMachine, smart som det enn er, ikke er en off-site backup. Skulle huset brenne ned, da...

My Cloud kommer i oppsett av 2, 3 eller 4 Terabyte, og har dermed plass til ganske så mye data. Og skulle det skorte på kan du utvide med en ekstern harddisk via den inebygde USB 3-kontakten på baksiden av My Cloud.

Størrelsesmessig er WD My Cloud sammenliknbar med vanlige, eksterne 3,5" harddisker med egen strømforsyning. Western Digital planlegger også en modell med to eller flere intrene drev for fremtiden.

Systemkrav for Mac er OS X SnowLeopard 10.6 eller senere, og enheten styres via en egen Mac-app. For iOS-klienten , som også integrerer støtte mot Dropbox, Google Drive og Microsofts SkyDrive, kreves det iOS 5.0 eller senere.

Prisen er cirka 1260 kroner for 2 TB, 1550 kroner for 3 TB, og 1850 kroner for 4 TB (priser tatt fra Dustin ).

Du kan lese mer om Western Digital My Cloud her . Sjekk ut en promo-video nedenfor.

Via Western Digital

Les om:

Komponenter