Slik piffer du opp Lion-skrivebordene

Slik piffer du opp Lion-skrivebordene

Med programmet Lion Designer kan du få litt livligere bakgrunnsbilder på skrivebordsfunksjonene i OS X 10.7.

OS X Lion kommer med en håndfull nye eller oppdaterte funksjoner for håndtering av programmer, widgets, vinduer og så videre.

Mission Control er «kontrollsenteret» hvor du kan svitsje mellom programmer og programvinduer, opprette egne skrivebord for ulike programmer med mer.

Launchpad samler alle programmene dine på ett sted, og har som formål å gjøre det enkelt å starte dem opp. Mac-ens svar på iOS-hjemskjermen, altså.

Og så har vi Dashboard, som er skrivebordet for alle widgetene du har installert på Mac-en din.

Funksjonene brukes alle til ulike oppgaver, men felles for dem alle er at de ikke viser ditt vanlige skrivebordsbilde, men et standardbilde. De er langt i fra stygge, men om du blir lei, er det hjelp å få.

Fiks dine egne bakgrunner

Lion Designer et et program som ganske enkelt lar deg bytte ut alle bakgrunnene i Mission Control, Dashboard, Launchpad samt ikonene og bakgrunnen for og i mapper i Launchpad.

I tillegg er det mulig å endre på bakgrunnen i innloggingsskjermen og selve innloggingsikonet.

Programmet kan oppleves som noe knotete i bruk, så det gjelder å holde tunga rett i munnen når du skal gjøre endringer.

Det finnes et eget konverteringsvindu som du kan bruke for å tilpasse bildene dine automatisk til en eller flere bakgrunner, men det enkleste er nok å gjøre tilpassingen i et bilderedigerignsprogram på forhånd.

Hvis du gjør noe galt eller angrer på bakgrunnen du har lagt inn, finnes det en Reset-knapp slik at du enkelt kan få tilbake standardbildene.

Utvikleren av programmet anbefaler for øvrig at du bruker PNG-filer for best resultat. Husk også på at bakgrunnsbildet bør være stort nok for skjermen din, ellers legger det seg som fliser på skjermen.

Lion Designer er i utgangspunktet gratis, men er såkalt donationware, som betyr at det er mulig å donere penger via Paypal om du synes utvikleren fortjener et lite honorar.

Last ned Lion Designer her. Utvikleren har lagt ut en håndfull hjelpevideoer som kan være nyttige dersom du lurer på hvordan du skal gå frem.

Sjekk også ut

Ønsker du å tilpasse OS X Lion enda mer, anbefaler vi at du tar en titt på Lion Tweaks som er laget av norske @FredrikNOR.

Les om:

Komponenter