Slik produseres den nye Mac Pro

Slik produseres den nye Mac Pro

VIDEO: Sofistikerte produksjonsprosesser bak denne unike maskinen.

Sugen på nye Mac Pro?

Klart det - hvem har vel ikke latt seg vinne over av den slående designen? For ikke bare er den et råskinn, den er også rålekker.

Men hvordan får Apple det til? Sjefdesigner Jonathan Ive benytter seg av en hel hærskare av roboter og diverse industrielle fremstillingsprosessor. Her en oversikt over noen av dem.

Det hele begynner med en klump rå-aluminium - for alt vi vet fremstilt av Norsk Hydro. Denne har en flat, rund form og blir via en prosess kalt deep drawing presset ut til et grovt, sylindrisk emne.

Deretter sendes dette elementet videre til en liknende prosess kalt hydraulic impact extrusion, som på liknende vis presser ut den riktige lengden for røret.

Deretter dreies det grove røret til ferdige dimensjoner i en CNC-styrt dreiebenk. Nå har det endelige tverrsnittet blitt riktig.

Så poleres sylinderen via to automatiserte polerings-prosesser ved hjelp av robotarmer. Emnet blir høyglans-polert, og for å beskytte det for den videre prosessen legges en coating rundt for å beskytte overflaten.

En CNC-styrt fres vil deretter lage åpninger for aksess-panelet i bakkant. Og straks hulltakingen er avsluttet sendes alu-kabinettet til eloksering.

Eloksering (som kalles anodisering i USA) er en kjemisk prosess der strøm sendes inn i et syrebad slik at oksygen-molekyler bindes til aluminiumet for å danne et tynt, beskyttende ytre lag av aluminiumsoksid.

I videoen som Apple har lagt ut og som er gjengitt nedenfor, vises også sandblåsing av kjøleribber som sitter inne i maskinen.

Og som finale får vi se laser-graveringen på undersiden med det Apple selv kaller sin signatur: Designed by Apple in California.

Via Atomic Delights

Les om:

Komponenter