Slik ser pc-en ut i 2019

Slik ser pc-en ut i 2019

MIT har laget video om hvordan personlig teknologi vil arte seg i fremtiden.

For de som ønsker å holde verden i fingrene, er ventetiden snart over. I fremtiden vil vi kunne gjøre nesten alle handlinger på pc-en med hendene våre, mener MIT (Massachusetts Institute of Technology), verdens kanskje mest anerkjente forskningslaboratorium.

MIT ser for seg en ekstremversjon av smarttelefoner, med en monitor som hvor som helst kan prosjekteres stor på veggen, en biometrisk sikring av alle personlige og profesjonelle data, som er overalt tilgjengelig gjennom cloud computing. Vink til bilen for å åpne den. Betal regningene dine over morgenkaffen, vis presentasjonene dine hvor som helst, og bestill varer og reiser når det passer deg ved å klikke på hånda di.

- Pc-en beveger seg fra å være en motor eller et verktøy til en portal som åpner opp muligheter. De vil være mer en partner for mennesker. De vil delta med kognitive oppgaver for å hjelpe folk å gjøre jobben og i privatlivet, sier Andrew Chien, forskningssjef i Intel, til Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

Mye smartere

Den personlige datamaskinen har de siste tiårene vært en arbeidshest. Den har endret seg, har blitt mindre og mer mobil, men i grunn er det basert på samme prinsipp som en terminal. De neste ti år vil vi se en enorm endring i dette, mener MIT. Pc-en mister sin form som standard bordmaskin, og vi vil møte et mylder av tjenester og mindre enheter som er tilgjenglige overalt.

Fremtids-pc-en vil også være mye smartere. Det kan hjelpe deg med navn på folk du har glemt, eller minne deg på å ta medisinene dine. Den vil bli mer som en hjelper, en butler, og kanskje til og med en venn.

Pc-en vil heller ikke se ut som dagens bærbare.

- Jeg ser ikke for meg at folk fortsetter å bære på noe som ligner en bok. Det er heller som en telefon, eller en ring eller en klokke. Det vil sannsynligvis ha flere former, sier Dan Siewiorek ved Carnegie Mellon universitet, hvor han leder avdelingen for interaksjon mellom menneske og datamaskin.

Medisininntak

Ifølge Siewiorek vil pc-ens utseende endres etter hvilken funksjoner den har. En datamaskin for eldre mennesker som trenger hjelp med kommunikasjon og medisininntak ligner kanskje mest på en stor armklokke. På denne måten kan den være en slags veileder og hukommelsesstøtte i dagliglivet.

For en tekniker er pc-en kanskje koblet inn i brillene, slik at det er lett å få informasjon nesten bokstavelig på netthinnen. Informasjonen kan deles med andre, og med et kamera vil det være mulig å kommunisere og vise frem ting i mange ulike situasjoner.

På denne måten kan ny pc-teknologi også revolusjonære måten offshore operatører eller flymekanikere gjør jobben sin.

Se MIT-videoen i vinduet under:

Les om:

Komponenter