Slik setter du kopiering på pause

Slik setter du kopiering på pause

Hvordan sørger du for at viktige filer blir prioritert i overføringen?

Ved hjelp av spesielle nedlastingsprogrammer har man lenge kunnet pause overføringer som man senere kunne gjenoppta. Men overfører du ofte store filer over ditt eget lokale nettverk, har du plutselig ikke tilgang til denne muligheten.

Mangelen på denne funksjonen er dårlig nytt for alle som trenger å overføre store filer som for eksempel sikkerhetskopier over det lokale nettverket. Velger du å overføre filene dine ved hjelp av filkopieringsverktøyet Qcopy, kan du pause overføringene dine slik at andre filer med høyere prioritet slipper til først.

Helt gratis

Det er egentlig merkelig at Windows ikke kommer med denne funksjonen, men de som virkelig trenger den, kan i minste fall trøste seg med at Qcopy er gratis. Det er veldig enkelt å installere og bruke Qcopy. Pass bare på at du har Microsofts .NET-rammeverk versjon 3.5.1 eller nyere installert før du setter i gang. Bruker du Windows 7, følger dette med operativsystemet og du trenger med andre ord ikke å foreta deg noe som helst.

For å overføre filer ved hjelp av Qcopy må du først definere hvor filen skal kopieres til. Dette gjøres fra tekstfeltet nederst i programvinduet. Når dette er gjort, er det bare å dra og slippe filer du ønsker å kopiere i programvinduet. Selv om dette er en grei og enkel måte å kopiere filer på, hadde den mest optimale løsningen vært om Qcopy kunne integrere seg i Windows Utforsker. Dette er altså ikke tilfelle.

Foruten å pause og gjenoppta filkopiering leveres Qcopy med funksjonalitet for å lagre kopikøer. Denne funksjonalitet er spesielt nyttig i forbindelse med sikkerhetskopiering. Er det en eller flere bestemte filer du kopierer med jevne mellomrom, kan du lagre denne jobben som en kø. Denne køen kan lastes inn på et senere tidspunkt og utføres i bakgrunn. Må du plutselig endre prioriteringen på filene som skal kopieres, kan du gjøre dette ved hjelp av egne knapper.

Sist, men ikke minst kan du også hoppe over filer du ikke trenger å kopiere. Anbefales!

QCOPY
Pris: Gratis
Internett: goo.gl/Xn9oP