Slik skriver du billigere

Slik skriver du billigere

Her er fem tips for å øke effektiviteten på skriveren og forlenge varigheten på blekkpatronene.

Skrivere er billige i innkjøp, men dyre i drift. Skriverleverandørene hevder gjerne at deres egne blekkpatroner og spesialpapir er verd sin vekt i gull, men det forhindrer deg ikke fra å redusere utskriftskostnadene. Du må bare kunne noen enkle triks:

1. Sjekk forhåndsvisning

Når du skriver ut innhold fra en webside bør du bruke funksjonen for forhåndsvisning i nettleseren for å forsikre deg om at innholdet vil komme ut riktig, på færrest mulig ark.

Selv om de fleste store nettsider kan vise utskriftsvennlige versjoner av artikler, vil forhåndsvisning varsle om teksten kuttes i høyre marg. Om dette er tilfelle kan du her enkelt veksle mellom portrett- og landskapsmodus for å få med deg det som er vesentlig.

2. Bruk kladdemodus

Du kan øke farten og redusere blekkforbruket betraktelig ved å sette utskriftskvaliteten til «Kladd» eller «Draft». Dette kan gjøres enkelt i driverinnstillingene til skriveren.

Les også: Canon-utskrifter fra iPhone

Hvis farger ikke har betydning for innholdet, for eksempel en nyhetsartikkel, bør du også krysse av for at du vil skrive ut innholdet i sort/hvitt eller gråtoner.

3. Skriv ut bare tekst

En smart fremgangsmåte for å spare tid, blekk og papir når du skriver ut fra nettet er å markere den aktuelle teksten med musen, velge «Fil», «Skriv ut» og deretter «Markert område». Alternativt kan man selvfølgelig kopiere den markerte teksten til Wordpad eller Notisblokken i Windows og skrive den ut derfra.

4. Skriv ut på begge sider

En enkel metode for å redusere papirforbruket er å utnytte begge sider av papiret. Mange moderne skrivere kan faktisk gjøre dette helt automatisk ved at de har en dupleksmodul som snur arket og trekker det tilbake når den første siden er ferdig.

Skal dette gjennomføres på en skikkelig måte – uten at det koker bort som en god intensjon – bør skriveren stilles inn slik at tosidig-utskrift er standard og at brukeren eventuelt må gå inn i driveren eller kontrollpanelet for å velge det bort.

5. Ikke slå av skriveren

Det kan være uøkonomisk å slå av skriveren når den ikke er i bruk. Mange blekkskrivere er avhengig av hvilestrøm for å holde blekkpatronene intakte over tid. Stenger du strømtilførselen kan du risikere at de dyre blekkpatronene tørker ut og blir ubrukelige. Er du riktig uheldig kan dette skje allerede etter noen uker.

Les også: iPhone-foto til Lexmark-skrivere

Skal du likevel slå av skriveren bør du alltid huske å benytte av-knappen fremfor å trekke ut stikkontakten. Hvis ikke skriveren får tid til å parkere skriverhodet i hvileposisjon vil blekkpatronene kunne tørke ut eller tette seg.

Les om: