Slik skriver du under pdf-er på Mac-en

Slik skriver du under pdf-er på Mac-en

Lær hvordan du kan bruke webkameraet på din Mac til å skrive under på dokumenter.

Da Apple for et år siden lanserte operativsystemet Lion, fulgte det med en liten, smart funksjon med som fremdeles er ukjent for mange Mac-brukere.

Funksjonen gjør det mulig for deg å skrive under brev, kontrakter og andre dokumenter via din maskins webkamera. Det eneste kravet er at dokumentet du skal skrive under på er lagret som pdf-fil.

Du finner underskriftsfunksjonen i programmet Forhåndsvisning (Preview, hvis du bruker en engelsk versjon av OS X), som også er et program Mac-en din som utgangspunkt bruker til å åpne pdf-filer.

Slik skanner du underskriften din

Det første du må gjøre er å åpne en pdf-fil med Forhåndsvisning-programmet.

Når du har gjort det, må du klikke på ikonet som forestiller en blyant, og deretter velge ikonet som forestiller en 'S' med en strek under.

Nå får du muligheten til å lage en standard signatur som i fremtiden blir brukt i Forhåndsvisning. Du klikker bare på alternativet «Opprett signatur fra Innebygd iSight».

Deretter må du skrive din underskrift på et stykke papir og holde det opp foran din datamaskins skjerm. Sørg for at underkanten av signaturen din er på linje med den blå streken på skjermen.

Når du er fornøyd, klikker du på knappen Godta.

Sett inn underskriften

Deretter klikker du igjen på ikonet med et underskreket 'S' og velger nå underskriften som du nettopp har lagret.

Når du gjør det, forvandler musemarkøren din seg til et kryss, og du skal velge det stedet på dokumentet hvor du vil sette inn underskriften.

Du velger størrelsen på underskriften ved å klikke og bruke musemarkøren til å lage en firkantet boks. Jo mer boksen fyller, jo større blir underskriften din.

Når du er ferdig, kan du lagre dokumentet ditt og sende det avgårde til mottakeren i underskrevet tilstand uten å ha brukt hverken en skriver, skanner eller faksmaskin. Smart?

(Artikkelen er opprinnelig skrevet for Macworlds danske søsterpublikasjon, Comon. Oversatt og bearbeidet av Kirsti Østvang.)

Les om:

Komponenter